Asmeninį A.Zuoko automobilį remontuos merija

Kam vargintis ir asmeninio automobilio remontu rūpintis pačiam, jei tai galima padaryti už savivaldybės pinigus? Regis, taip nusprendė milijonierius Vilniaus meras Artūras Zuokas. O gal tiesiog persistengė savivaldybės valdininkai?

Kad remonto reikia ne tik merijai ir jai pavaldžioms įstaigoms priklausantiems automobiliams, nusprendė savivaldybės Aprūpinimo ir transporto skyrius.

Šią savaitę paskelbtas konkursas transporto priemonių remonto paslaugoms ir atsarginėms detalėms pirkti. Į remontuotinų automobilių sąrašą įtrauktas ir A.Zuoko iš Kinijos parsigabentas Londono taksi.

Konkurso sąlygas parengė ir jas patvirtino Maratas Gafurovas, savivaldybės Aprūpinimo ir transporto skyriaus vedėjas.

Savivaldybė iš viso rengiasi remontuoti ir prižiūrėti 85 transporto priemones.

Kad meras savo asmeninį automobilį savivaldybei tiesiog išnuomojo, skelbta pernai vasarą.

„Vilniaus diena“ savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus klausė, ar automobilis vis dar priklauso merui ir sulaukė tokio atsakymo:

„Firma, kuriai priklauso automobilis „London Taxi Company „Tx4“, yra pasirašiusi panaudos sutartį su Savivaldybe, ir Savivaldybė naudojasi tuo automobiliu ir jai tas nieko nekainuoja. Pagal panaudos sutartį Savivaldybė automobilį aprūpina degalais ir rūpinasi techniniu ptarnavimu“.

Savivaldybės atstovai tvirtina, kad „automobilis šiuo metu puikios būklės, neremontuojamas ir nesiruošiama jo remontuoti“. Tačiau kodėl jis buvo įtrauktas į remontuotinų automobilių sąrašą, nepaaiškino.

Londono taksi 2010-ųjų rudenį A.Zuokas, kaip skelbė, parsigabeno iš Kinijos. Už 2009 m. pagamintą automobilį jis tvirtino sumokėjęs 90 tūkst. litų. A.Zuokas samprotavo, kad nauju jo automobiliu vairuotojas vežios ne tik šeimininką, bet ir vilniečius, miesto svečius.

Iš tiesų kurį laiką taip ir buvo.  Tačiau pernai meras šio automobilio vairuotoją atleido. „Tas automobilis kaip taksi jau nebenaudojamas. Nuo pernai vasaros. Jo jau nebevairuoju“, - tiek „Vilniaus dienai“ tepasakė šio automobilio vairuotoju dirbęs  Vytautas.

Beje, Vilniaus meras automobilio pirkimo lig šiol nedeklaravo. Pernai Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) mero  pateiktoje deklaracijoje automobilio pirkimo sandoris nėra nurodytas.

Paaiškėjo, kad meras automobilį pirko UAB „BNA grupės“ vardu. Jis yra šios bendrovės akcininkas.


Šiame straipsnyje: Artūras Zuokastaksi

NAUJAUSI KOMENTARAI

Verslininkas

Verslininkas portretas
Įdomu, ar nėra supainioti viešieji ir privatieji interesai?

Vilnietis

Vilnietis portretas
Nuosava mašina, nuosava merija

Vyras

Vyras portretas
Ar taip gali būti teisinėje šalyje?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių