Apšviesti Vilnių trukdo asmeniniai interesai

Trakų plentu naktį įvažiuoti į Vilnių nejauku. Užrašas "Vilnius" tūno tamsoje tarp medžių. Jo kontūrus įmanoma pamatyti tik įdėmiai įsižiūrėjus. Apie tai, kad kelias veda į Europos kultūros sostinę – nė žodžio.

Galbūt miestas taip uoliai taupo lėšas, kad jų neskiria net kelio nuorodoms apšviesti?

Savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Juozas Gedvilas patikino, kad priežastys – ne finansinės. Girdi, Vilniaus vardas iš Trakų plento pusės niekada nebuvo apšviestas, nes nebuvo susitarta su gretimo sklypo savininku. "Per savo valdas jis neleidžia atvesti elektros. Norėdami apšviesti ženklą, elektros kabelį turėtume tiesti aplinkiniu keliu. Tam reikėtų maždaug 1 km ilgio kabelio", – pasakojo J.Gedvilas.

Miestas tokiai investicijai kol kas nesiryžta. Svarstoma galimybė užrašą "Vilnius" ateityje apšviesti, naudojant saulės baterijas.

Vilniaus miesto ribą žymintis užrašas, įvažiuojant į sostinę iš kitų pusių, pavyzdžiui, Kauno šviečia iš tolo. Žinia, kad Vilnius – 2009-ųjų Europos kultūros sostinė – irgi.

J.Gedvilas žadėjo, kad taip bus ir toliau. "Kol kas nesiruošiame tiek taupyti, kad išjungtume ženklų apšvietimą. Tai nėra labai brangu", – tikino J.Gedvilas.


Šiame straipsnyje: Vilniusapšvietimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
taip taip - būtent, kad EUROPOS kultūros sostinė, o užrašas apie tai byloja tik lietuvių kalba...žodžiu, savo kaime sau žinią pasirašėm ir gerai :) ... bent jau anglų kalba dar prikabintumėt, kaimiečiai.. :)
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių