Vilniuje – gintaro ir juvelyrikos paroda „Amber Trip 2015“

  • Teksto dydis:

Vilniuje trečiadienį duris atvėrė XII tarptautinė juvelyrikos paroda „Amber Trip 2015“. Keturias dienas vykstanti didžiausia Baltijos šalyse juvelyrikos ir gintaro paroda šiais metais sulaukė apie 150 dalyvių iš įvairių pasaulio šalių.

„Geologų duomenimis, 95 proc. visų pasaulyje žinomų gintaro klodų glūdi rytiniame Baltijos jūros pakraštyje. „Amber Trip" parodos organizatoriai siekia, kad Baltijos auksas garsintų Lietuvą  visame pasaulyje ir pristatyti pasauliui Lietuvos bei užsienio juvelyrikos atstovus, padėti jiems susirasti naujų verslo partnerių ir rinkų“, – teigia parodą organizuojančios bendrovės „Amber Trip“ vadovas Giedrius Guntorius.

Kaip ir kasmet, keturias dienas vykstančioje parodoje bus pristatomos naujausios juvelyrikos pramonės technologijos, joje bus galima susipažinti su gintaro ir juvelyrikos dirbinių rinkos tendencijomis, pamatyti naujausius pasaulio profesionalių juvelyrų darbus, įsigyti ar užsisakyti išskirtinį autorinių papuošalų, juvelyrinių akmenų.

„Šių metų „Amber Trip“ paroda pagal plotą išaugo iki tokio dydžio, kokia ji buvo 2008-aisais, kai buvo pasiektas maksimalus pagal plotą parodos dydis. Išaugęs parodos plotas rodo atsigavusią Baltijos juvelyrikos rinką“, – teigia G. Guntorius.

Paroda šiais metais sulaukė apie 150 dalyvių iš Baltijos šalių, Lenkijos, Turkijos, Italijos, Čekijos, Ukrainos, Rusijos, Vokietijos ir kitų valstybių. Apie 40 proc. „Amber Trip“ parodos ploto užima juvelyrika, 60 proc.  – gintaras.

Parodos metu lankytojai turės išskirtinę galimybę susipažinti su Perkūno akmeniu. Tai – didžiausias iš Baltijos jūros dugno ištrauktas Lietuvoje gintaro grynuolis, kurio svoris siekia 3 820 gramų.  Šis unikalus kriauklyčių kiauteliais apaugęs, bangų aptalžytas, bet sveikas išlikęs gintaro grynuolis ilgą laiką klajojo įvairiose pasaulio šalyse, pabuvojo netgi Kuveite. Dabar šis gintaras yra oficialiai didžiausias jūrinis gintaras Lietuvoje, savo dydžiu aplenkęs garsųjį Palangos gintaro muziejuje eksponuojamą Saulės akmenį.

Gintaro dirbtuvės „Carskoje selo“ iš Sankt Peterburgo parodoje pristatys 26 tikslias kopijas iš įvairių kolekcijų: Gintaro kambario fragmentus, daiktų mokslines rekonstrukcijas iš prarastų Berlyno ir Kionigsbergo kolekcijų, gintarines ikonas, taip pat kūrybinius gintaro meistrų šedevrus.

Parodos dienomis vyks tarptautinis juvelyrikos meno konkursas „Priešingybių dialogas“, kuriame rungsis juvelyrai iš Lietuvos ir įvairių pasaulio šalių, vyks įvairūs seminarai. Kovo 19 d. rengiama spaudos konferencija „Ar Lietuvoje bus kasamas gintaras?“. Joje dalyvauja Lietuvos geologijos tarnybos direktorius Jonas Satkūnas ir G. Guntorius.

Didžiausia ir vienintelė Baltijos šalyse tarptautinė juvelyrikos paroda „Amber Trip 2015" vyksta kovo 18-21 d. Vilniuje, viešbučio „Radisson Blu Hotel Lietuva“ konferencijų centre, Konstitucijos pr. 20.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių