Vilniaus knygų mugė vasarį neįvyks

22-asis tradicinis literatūrinis renginys – Knygų mugė 2021 metų vasario 25–28 dienomis neįvyks, ji nukeliama į gegužę, pranešė LRT laida „Panorama“.

Taip mugės organizatoriai nusprendė reaguodami į situaciją dėl koronaviruso epidemijos. Tačiau ir šis sprendimas nėra galutinis – Knygų mugės programą planuojama parengti kovo pabaigoje, o vasario pabaigoje, kada ji turėjo vykti, paaiškės, ar ji galės vykti ir vėliau.

„Vilniaus knygų mugė yra tas reiškinys, kuriame bendravimas, ir susitikimai, pasimatymai su rašytojais, dailininkais įvairios dirbtuvės vaikams yra svarbiausia dalis. Tai matydami situaciją (…) mes nežinome, kas mūsų laukia gruodį, sausį ir vasarį, organizatoriai pasitarė ir priėmė saugiausią sprendimą nukelti Knygų mugę į šiltesnį metų laiką, į gegužę, tikėtina, kad žmonės galės vėl susitikti ir dalis renginių galės vykti lauke“, – teigė Lietuvos leidėjų asociacijos vykdomoji direktorė Rūta Elijošaitytė-Kaikarė.

Pasak jos, jau atšauktos Lonfono, Fraknfurto knygų mugės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
kvailiai jūs, jau seniai galėjot daryt tą mugę gegužę ar birželį, kai šilta ir nereik ten prie rūbinės laukt valandą kol atsiras vieta, ir pačioj salėj nebūtų prikvėpuota kaip pirtį nes galima būtų atidaryt langus ir duris patalpų kad būtų geresnis vėdinimas, o tai darydavot mugę kaip kvailiai - visada tuo metu kai didžiausias sergamumas gripu - vasario mėnesį
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių