Pasakų festivalis antrą kartą suburs šeimas

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Vilnius taps pasakų sostine. Liepos 10 d. prie Baltojo tilto bursis šeimos ir pasakų mėgėjai – čia antrus metus iš eilės vyks „Arklio Dominyko pasakų festivalis“.

Organizatorių teigimu, šventės svečių lauks kūrybinės dirbtuvės, aktyvios sporto rungtys ir specialių svečių pasirodymai.

Pasakų šventės idėjos autoriaus Vytauto V. Landsbergio teigimu, pasakos – ne vien žodžiuose užkoduos istorijos. Tai visa virtinė ją sukūrusio žmogaus prisiminimų, emocijų ir patyrimų. Kai pasaką kuria šeima ar būrys bičiulių, ji tampa dar įdomesnė.

„Arklio Dominyko pasakų festivalis“ truks vieną dieną, o kiekvienas jo svečias su savimi atsineš ne vienerių metų prisiminimų bagažą. Norime, kad šventė pripildytų šį bagažą naujų šviesių emocijų ir jos dalyviai užrašytų bei namo parsineštų ypatingus atsiminimų rinkinius“, – sako V. V. Lansbergis.

Pasak vieno iš šventės organizatorių ir Vytauto Kernagio fondo steigėjų Vytauto Kernagio jaunesniojo, festivalio svečių atmintį ir kūrybiškumą žadins intensyvi ir turininga renginio programa.

„Šventės dalyvių jau nuo vidurdienio lauks sporto treniruotės, kūrybinės dirbtuvės ir koncertai. Džiaugiamės, kad pasakų festivalis auga ir sulaukia naujų bičiulių palaikymo – drauge lengviau Vilnių vienai dienai paversti pasakų sostine. Galbūt ateityje „Arklio Dominyko pasakų festivalis“ šeimas ir pasakų entuziastus suburs į dar didesnę ir ilgesnę šventę“, – teigia V. Kernagis jaunesnysis.

Renginio organizatorių „Showart“ kūrybos studijos atstovų teigimu, festivalio metu vyks aerobikos užsiėmimai ir įvairūs konkursai, veiks „Ergo“ pasakų kūrimo palapinė bei „Showart“ sporto zona. Specialią programą vaikams ruošia Giedrius Arbačiauskas. Savo muzika šventės svečius džiugins specialus renginio svečias Gediminas Storpištis, Raminta Naujanytė – Bjelle, „Baltos varnos“ bei kiti atlikėjai.

Tėvai savo mažylius galės džiuginti pačių sukurtomis istorijomis jas užrašydami ir skaitydami iš specialiai šiam festivaliui išleistų knygučių.

Vytauto Kernagio fondas įsteigtas 2008 m., siekiant išsaugoti maestro atminimą, vykdyti naujų kūrybinių idėjų sklaidą ir organizuoti pagalbą sergantiems onkologinėmis ligomis. Per šešerius veiklos metus fondas jau įgyvendino per 70 įvairių projektų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių