Lietuvos teatro sąjunga kviečia į aktoriaus S. Jačėno kūrybos vakarą

  • Teksto dydis:

Lietuvos teatro sąjunga baigia šių metų renginių sezoną. Pirmadienį, gruodžio 16 d., 18 val., kviečia į paskutinį susitikimą tuos, kurie artėjant šventėms jau ruošiasi ilgiems ir jaukiems vakarams. Žymus Lietuvos aktorius, režisierius, renginių vedėjas, įvairių kultūros projektų iniciatorius Sigutis Jačėnas pirmadienio vakarą dedikuos miesto romansams, autorinėms dainoms, tekstams ir kaip pats sako, „įvairiems kontekstams.“

Sigutis Jačėnas yra vienas iš „Keistuolių teatro“ įkūrėjų, VšĮ „Vieno aktoriaus teatras” steigėjas ir vadovas, taip pat daugybės televizijos bei radijo laidų vedėjas ir autorius. Praėjusiais metais prieš išvykdamas gyventi į Vilnių, aktorius Klaipėdoje surengė susitikimų ciklą su uostamiesčio artistais, kurį pavadino „Vieninteliai ir nepakartojami“. Šį kartą Teatro sąjungoje jam teks pačiam būti jau ne vedėjo, bet kūrėjo vietoje. Tam aktorius yra numatęs spalvingą programą, kuria noriai dalinsis su atėjusiais žiūrovais.

S. Jačėnas šiais metais atšventęs 50 metų jubiliejų,  savo kūrybos vakarą pavadino „Viskas yra miglų migla“. Nors teigia, kad norėtų šį pavadinimą keisti, mat peržvelgęs nueitą kelią, padarytus darbus ir sutiktus žmones gali pasakyti, kad ne viskas gyvenime yra tik miglų migla, yra ir nepaprastai gražių bei prasmingų dalykų.

Vienas iš tokių – tai jau keletą metų paties aktoriaus leidžiama, unikali kompaktinių plokštelių kolekcija „Lietuvių aktorių balsai“, kurioje skamba Lietuvos aktorių įrašytos dainos, poezijos posmai ir prozos kūriniai. „Taip, tai unikali vieno aktoriaus poetinio teatro forma, – viename interviu kalbėjo S. Jačėnas, – Manau, kad ją reikia ypač branginti. Pasak Vydūno, poezija žadina dvasines vertybes, kelia žmogų iš smulkios buities, kasdienybės purvo ir niekšybės. Kiekvienas menas gimsta iš žmoniškumo esmės, todėl menas ir neturėtų nieko kito skelbti, kaip žmoniškumą”.

Pirmadienio vakarą susirinkę žiūrovai galės pasiklausyti ne tik įrašų iš „Lietuvos aktorių balsų“, bet ir paties S. Jačėno atliekamų autorinių dainų, miesto romansų, mėgstamų autorių Justino Marcinkevičiaus, Algimanto Mikutos tekstų. Pasak aktoriaus, viskas ką matys žiūrovai bus nuoširdu ir paprasta bei priduria, kad „stebuklingi dalykai yra visada paprasti, svarbu mokėti juos pamatyti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių