Ant vilniečių galvų leidosi kvietimai į koncertus

  • Teksto dydis:

Birželio 9 d. vakarą, didžiausios sostinėje Piano.lt vasaros terasos atidarymo metu žymūs žmonės – dainininkė Monika Linkytė, maestro Donatas Katkus, prodiuseris Martynas Tyla ir pianistas Darius Mažintas – į dangų paleido dešimtis saulės geltonumo kvietimų, kuriuos miesto gatvėse radę vilniečiai galės nemokamai patekti į po vasaros dangumi vyksiančius koncertus.

Piano.lt vasaros terasa atvėrė vartus naujovių, geros muzikos bei gurmaniško maisto išsiilgusiems žmonėms. Susipažinti su pačioje Vilniaus širdyje esančiu kiemeliu atidarymo vakarą užsukę asmenys buvo pasveikinti profesionalaus pianisto D. Mažinto.

„Sveiki atvykę į naują, bet seną vietą. Sena ji dėl to, kad tai – Pranciškonų vienuolynas, o naujas jai – Piano.lt vasaros terasos vardas. Šioje vietoje koncertų metu tilps net 1200 žmonių“, – susirinkusiems kalbėjo D. Mažintas.

Pačiame vienuolyne įsikūrusios Piano.lt salės kultūrinė-edukacinė veikla persikėlė į visuomenei atvirą erdvę su mintimi, kad pailsėti galima ir sostinės širdyje: nuo judrių gatvių storomis sienomis atitvertame kiemelyje pasimėgauti muzika bei menu, pasigrožėti vasaros dangumi, pasisemti giedros nuotaikos bei įkvėpimo.

„Tikimės, kad ši vasaros scena pritrauks ne vieną garsų atlikėją, – terasos atidarymo metu žodį tarė M. Tyla. – Džiugu, kad Vilniuje atsiranda tokios kultūrinės erdvės, kuriose galima atrasti mažiau girdėtų atlikėjų – norėčiau D. Mažintą paskatinti jų pakviesti“.

Tuo tarpu D. Mažintas pabrėžė, kad terasoje vyks ne tik koncertai: kiemelyje repetuos jaunos grupės, vyks „Keistuolių teatro“ spektakliai vaikams, nemokamos tae-bo treniruotės su profesionalu treneriu Jean Claude, atviros „Šokių akademijos“ pamokos ir nemažai kitų veiklų.

„Esame sukaupę didelę patirtį renginių organizavimo srityje, tad pasitelkus visų turimus gabumus, profesinę patirtį ir idėjas, manome, kad Piano.lt vasaros terasa taps neatsiejama vasaros laisvalaikio dalimi“, – neabejojo D. Mažintas.

Pirmasis didžiausias Piano.lt vasaros terasos koncertas vyks birželio 17 d.: kiemelyje koncertuos Alina Orlova, pristatysianti trečiąjį studijinį albumą „88“. Tai šią vasarą bus vienintelis muzikantės koncertas Vilniuje. Terasoje taip pat pasirodys Leon Somov, Petras Geniušas, Gytis Paškevičius, „Kings of Leon Tribute“ grupė, JAV bliuzo legenda Mighty Mo Rodgers, Chris Ruebens Ensemble ir daugybė muzikantų iš Prancūzijos, Vokietijos, Argentinos, Portugalijos, Afrikos, Gruzijos bei kitų pasaulio kampelių.

Geltonos spalvos kvietimus į koncertą su muzikantų parašais radę vilniečiai kviečiami susisiekti su Piano.lt vasaros terasos komanda ir išsirinkti renginį, kuriame norėtų dalyvauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių