Klubas „Trip“ gali prarasti „galutinės vakarėlių stotelės“ etiketę

Sostinės centre įsikūręs baras – klubas „Trip“ gali prarasti „galutinės vakarėlių stotelės“ etiketę – Vilniaus miesto savivaldybės taryba svarsto, ar jame apriboti prekybos alkoholiu laiką.

Dreba kaimynų sienos

Gedimino pr. 31 praėjusių metų pavasarį pradėjęs veikti baras skelbė, kad nuo rugsėjo lankytojus kvies į „erdvesnį bei garsiau skambantį rūsį“ ir taps klubu. Pirmadieniais – ketvirtadieniais baras – klubas veikia nuo 18 iki 6 val., penktadieniais ir šeštadieniais – nuo 18 iki nenurodytos valandos. Sekmadieniais klubas nedirba.

Apie tai, kad muzika šiame bare – klube yra itin svarbi, skelbia ir lipdukas ant lauko durų: „If the music is too loud, you‘re too old“ (angl. „Jeigu muzika yra per garsi, tu esi per senas“).

Šalia įsikūrusių „Gero maisto namų – Kompanija“ padavėja – tikrai jauna mergina – pasakojo, kad muzika iš baro – klubo skamba labai garsiai. „Pas mus net viskas dreba nuo muzikos. Tačiau dirbame tik iki 23-24 val., tad tų paryčių klientų elgesio nematome. Tik šiukšlių daug palieka, bet po to klubo darbuotojai susitvarko“, – sakė „Kompanijos“ darbuotoja.

Įdėjo daug pastangų

Baro – klubo „Trip“ direktoriaus pavaduotojas Rolandas Pumputis sakė, kad perspėjimas dėl būsimo tarybos svarstymo yra gautas, o toks svarstymas bus nebe pirmas.

„Tai nebe pirmą kartą vyksta, bet mes ėmėmės labai daug priemonių, investavome labai daug pinigų, kad būtų panaikinti visi veiklos trūkumai. Pagrindinė problema buvo garsas ir apsauga. Nusamdėme daugiau apsaugos darbuotojų darbo dienomis. Prie durų įrengėme akustinę užuolaidą, apačioje žemų dažnių garsiakalbiui pastatėme garso procesorių, kad būtų sumažintos amplitudės dažnių diapazonų, kurie yra problemiški, sukelia rezonansus. Stengiamės saugoti, kad diskžokėjai muzikos neleistų per garsiai. Nuo tada, kai atsidarėme, padarėme labai daug, kad nesukeltume problemų aplinkiniams. Savivaldybė kol kas atsižvelgė į mūsų pastangas, bet, kiek žinau, vis tiek svarstys projektą apriboti prekybą alkoholiu nuo 2 val. nakties, ir tai nėra gerai. Dabar licenciją turime prekiauti visą parą“, – pasakojo R. Pumputis.

„Trip“ darbuotojo teigimu, nors darbai „nebuvo atlikti per vieną dieną“, didžioji dalis jų įvykdyti rudenį. Vis tik nuo to laiko dar sulaukta kaimynų, gyventojų skundų.

„Skundų vis būna. Dabar artimiausias mūsų planas yra viršutinio aukšto renovacija. Pagrindines problemas kelia apatinė dalis, kur yra galingiausia įranga, ir ten sumažinsime renginių kiekį, galbūt iki vieno per mėnesį, kad nebūtų nemalonaus poveikio kaimynams“, – tikino R. Pumputis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
Apie 7 val. einu į darbą palei šį "klubą".Apsivėmęs ir apsirūkęs jaunimas sėdi ant šaligatvio , žiaukčioją - siaubas!!! Aplink plastikinės stiklinės ir nuorukos.Vis galvodavau- kada čia bus galas . Na gal dabr? Nemokat žmoniškai linksmintis - reikia keltis užmiestin į tuščią fermą -bus kaimo žmogu atrakcija pažiūrėti į tokius" linksmuolius"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių