„Regitra“ praneša apie sukčiavimo atvejus: automobiliai parduodami neva su kodu

  • Teksto dydis:

Nuo gegužės 1-osios pradeda veikti nauja apskaitos sistema, kurioje bus fiksuojami visų transporto priemonių savininkai. Likus nedaug laiko iki naujos tvarkos, „Regitra“ pasidalijo žinia apie sukčiavimo atvejus.

„Nors savininko deklaravimo kodus (SDK) pradėsime išduoti TIK nuo gegužės 1 d., skelbimuose jau matome, kad neva juos jau kažkas turi.

Būkite budrūs!

Nuo gegužės 1 d. kodo galiojimą galėsite pasitikrinti internetu tam skirtoje specialioje paieškoje“, – socialiniame tinkle „Facebook“ skelbia „Regitra“.

„Manau, kad bus daugiau tokių atvejų. Tai labai geras indikatorius, rodantis, kad turime šiandien didelę problemą, kuri daug metų nebuvo spręsta“, – portalui delfi.lt sako „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas.

„Facebook“ nuotr.

Daugiau informacijos apie pokyčius nuo gegužės 1 d. galite rasti čia.

Primename, kad nuo gegužės pradeda veikti nauja apskaitos sistema – bus privaloma deklaruoti automobilio pardavimo sandorį, o kiekviena Lietuvoje esanti transporto priemonė turės turėti unikalų savininko deklaravimo kodą.

Automobilį parduoti ar registruoti bus galima tik turint šį kodą.

Tuo siekiama mažinti šešėlį automobilių versle ir apsaugoti automobilių pirkėjų interesus.

Iki šiol, įvykdžius sandorį, naujasis automobilio savininkas buvo fiksuojamas tik registracijos metu, tačiau dalis automobilį įsigijusių asmenų nesikreipdavo į „Regitrą“ ir jos neregistruodavo savo vardu, todėl perpardavinėtojai likdavo nežinomi ir taip nesumokėdavo mokesčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mumu

mumu portretas
Jei su autopilotu, reiškia girtą pats parveza.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių