Pavasarį automobilių stiklai nukenčia dažniau

Pavasarėjant draudikai sulaukia trečdaliu daugiau skambučių dėl sudužusių automobilių stiklų, o dažniausia tokių įvykių priežastis – iš po ratų skriejantys akmenukai, rodo draudimo bendrovės „PZU Lietuva“ duomenys.

Tarp visų atvejų, kuomet reikėjo remontuoti stiklus, priekinių automobilių stiklų pažeidimai sudaro virš 85 proc.

„Priekiniai stiklai dažniausiai nukenčia dėl po žiemos suprastėjusios kelio dangos. Tuomet iš po priekyje važiuojančios mašinos ratų atskriejantys akmenukai įskelia stiklą. Šoniniai stiklai dažniausia nukenčia dėl vandalizmo ir vagysčių, o galiniai - dėl nelaimingų atsitikimų“, - teigia bendrovės Žalų departamento direktorius Gytis Matiukas.

„PZU Lietuva“ klientų automobilių stiklus remontuojanti ir keičianti įmonė „Carglass® teigė, kad kovą, palyginti su gruodžiu, sulaukė pusantro karto daugiau skambučių dėl įskilusių ar sudužusių stiklų, tiek pat stiklų ir buvo sutvarkyta.

„Draudimo bendrovės „PZU Lietuva“ klientai, apsidraudę kasko draudimu, dėl sudužusio stiklo kreipiasi tiesiai į bendrovę. Mes užpildome reikiamus dokumentus, o žmogui nebereikia vykti pas draudiką apžiūrai. Automobilio stiklo pakeitimas trunka kelias valandas, o remontas –  vos pusvalandį. Greitas įvykio registravimas ir remontas sutaupo klientui nemažai laiko“, - teigė „Carglass®“ vadovas Jurij Končanin.

Žalų departamento direktorius Gytis Matiukas teigė, kad automobilio remonto paslaugas, o ne piniginę išmoką, renkasi aukštesnių pajamų žmonės. G.Matiuko įsitikinimu, vairuotojai jau turėjo laiko įsitikinti, kad atidavę apgadintą mašiną tiesiai į dirbtuves, kur kas greičiau gali vėl ja naudotis.

Suteikusi galimybę vairuotojams dėl sudužusio stiklo kreiptis tiesiai į „Carglass® bendrovę, draudimo įmonė sutrumpino žalos administravimo kelią – automobilio stiklas remontuojamas arba keičiamas greičiau ir tam reikia mažiau procedūrų. Automobilių stiklus remontuojanti ir keičianti įmonė pati tiesiogiai su vairuotoju suderina paslaugos suteikimo laiką, surenka reikalingus dokumentus ir suremontuoja arba pakeičia stiklą, priklausomai nuo pažeidimo tipo, dydžio ir vietos.

Pernai draudimo bendrovės išmokos už stiklų keitimą pagal kasko draudimo sutartis išaugo dvigubai. Tokį augimą lėmė naujesnis apdraustų automobilių parkas – kasko draudimu apdraudžiami naujesni ir brangesni automobiliai, kurių nuostoliams atlyginti atitinkamai skiriama daugiau lėšų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių