Ieškodamas naudoto automobilio susidūrė su įžūliu melu

  • Teksto dydis:

Norint įsigyti tvarkingą naudotą automobilį gali tekti gerokai pavargti. Tuo savo kailiu įsitikino žinomas Lietuvos šonaslydžio atstovas, tinklaraštininkas Norbertas Daunoravičius. Bandydamas pasirinkti 3 serijos BMW, jis demaskavo įžūlų pardavėjo melą.

Pabrango beveik penkis kartus

N.Daunoravičių sudomino už 12 tūkst. eurų parduodamas 2015 m. pagamintas 3 serijos BMW automobilis. Norbe viešojoje erdvėje vadinamas vyras įtarė, kad BMW praeityje galėjo būti daužtas ar patekęs į rimtesnę avariją. Įvedus VIN kodą automobilių istorijos patikros platformoje „carVertical“, paaiškėjo, kad automobilio priekis ir galas praeityje buvo smarkiai apgadinti.

Potencialų pirkėją nustebino ir faktas, kad 2019 m. aukcione JAV šis automobilis buvo parduotas vos už 3 150 JAV dolerių, tačiau po poros metų Lietuvos skelbimų portaluose už jį buvo prašoma beveik penkis  kartus didesnė suma – net 14,5 tūkst. eurų.

Nors ir buvo akivaizdu, kad tokio automobilio pirkti neverta, Norbertas nusprendė susitikti su pardavėju ir savo akimis įsitikinti, kaip buvo sutvarkyti ataskaitos nuotraukose matyti trūkumai.

Priremtas prie sienos, BMW savininkas greitai pradėjo keisti savo versijas.

Nuolat keitė versijas

Paklaustas apie BMW būklę, pardavėjas tvirtino, kad automobilis nebuvo stipriai daužtas. Jo teigimu, buvo tik pabraižyti buferiai ir pakeistas vienas žibintas. Be to, saldžiabalsis tikino, kad, patikrinus automobilį dažų matuokliu, visur buvo matyti panašus dažų sluoksnis.

Vis dėlto N.Daunoravičiaus atsivežtas dažų matuoklis rodė priešingai ir patvirtino ataskaitoje aptiktus pažeidimus: dažų sluoksnis ant variklio gaubto ir galinės dalies stipriai skyrėsi nuo gamintojo nurodyto vidurkio. Išvydęs skaičius, pardavėjas teisinosi, kad galbūt jo matuoklis jau senas ir rodė netikslius duomenis.

Liko neaišku ir tai, kaip 2019 m. iš JAV į Lietuvą atgabentą automobilį pardavėjas įsigijo. Priremtas prie sienos BMW savininkas greitai pradėjo keisti savo versijas. Pradžioje tikino, kad automobilį įsigijo jį sutvarkė pats, o vėliau jau teigė, kad pirko jį iš draugo.

Godumas: aukcione JAV BMW buvo pirktas už kiek daugiau nei 3 tūkst. dolerių, o Lietuvoje parduodamas net penkis kartus brangiau. / Archyvo nuotr.

Nors automobilio rida buvo tvarkinga, žalos įrašuose buvo fiksuota rimtų pažeidimų. Galiausiai apžiūros pabaigoje pats pardavėjas atskleidė, kad buvo tvarkyti ne tik buferiai ir pakeistas žibintas, bet ir keistas priekinis sparnas.

N.Daunoravičius pastebėjo, kad paties trečiuko komplektacija labai gera – sumontuoti LED žibintai, sportinė apdaila, gražus salonas, tad iš pirmo žvilgsnio jis atrodo puikiai. Tai gali labai suklaidinti. Įsigijus tokį praeityje smarkiai daužtą nelaimėlį, gali iškilti daug problemų ir gedimų juo naudojantis ateityje.

„Nenori – nepirk. Mašina tvarkinga, gerai atrodo. Atvažiuos kitas – tikrai paims“, – susierzinęs pokalbį baigė pardavėjas.

Kaip neįkliūti į pinkles?

Gali būti, kad šis BMW dabar jau parduotas ir sėkmingai važinėja Lietuvos ar kitos šalies keliais. Tačiau ar saugu važiuoti automobiliu, kurį auksarankiai meistrai prikėlė iš metalo laužo krūvos?

„Pardavėjo elgesys tikrai nustebino. Suprantama, kad automobilis gali būti tvarkytas ir dažytas, čia nėra nieko blogo. Tačiau kam meluoti ir slėpti realius faktus, kai šiandien kiekvienas pirkėjas gali lengvai patikrinti automobilio istoriją ir iš karto sužinoti apie jo dabartinę būklę?“ – įspūdžiais apie nesėkmingą sandorį dalijosi pašnekovas.

Jis neabejoja, kad aklai pasitikėti pardavėjais negalima, o prieš atvykstant į apžiūrą svarbu atlikti namų darbus. Iš anksto patikrinus automobilio istoriją, bus aišku, ar jūsų potencialus pirkinys patyrė avarijų ir į kokias jo vietas apžiūrint vertėtų atkreipti ypatingą dėmesį. Ši informacija padės ir derantis su pardavėju – žinodami faktus, galėsite susitarti dėl jums palankesnės automobilio kainos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Psichlologas

Psichlologas portretas
Jam su galva negerai, pigi reklama.

Daužtagė

Daužtagė portretas
Visi iki vieno iš JAV keliauja daužti. Negailėkti 50 eur carvertical ar patikrimo rimtam servise. Neturėkit iliuzijų, kad ten truputį bakstelta ar konfiskuota, geras patys amerikiečiai taiso, copart nuotraukose gali būti ir 2-ą ar 3-ą kart daužta. Matau "prabangę" amerikankę, matau vargšą žmogų.

Anonimas

Anonimas portretas
Pats Norbė perka iš JAV, pervirina stogus ir klausimas ar neparduoda. Reklama automobilio patikrai internetu ir tiek. Visada reikia tikrinti automobilį vietoje, brangesnį servise. Valstybė šiuo atveju galėtų rinkti daugiau duomenų, ar importuotam laužui reikalinga ekspertizė. Ar gal net privaloma visiems iš junk yard.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių