Elektromobilius ir baterijas gamins po vienu stogu

  • Teksto dydis:

Vokietijos automobilių gamintoja BMW planuoja investuoti daugiau nei 2 mlrd. eurų į statomą gamyklą Vengrijoje, kur iškils ir elektromobilių baterijų surinkimo cechai.

Vengrai turės darbo

Naujos gamyklos projektas įgyvendinamas BMW ir visai Vokietijos automobilių pramonei vis sparčiau pereinant elektrifikacijos link.

Apie planus pastatyti automobilių gamyklą netoli Vengrijos rytuose įsikūrusio Debreceno miesto BMW paskelbė 2018-aisiais, prisijungusi prie kitų Vokietijos gamintojų, plėtojančių verslą Centrinėje Europoje, kur darbo užmokesčio lygis yra mažesnis nei dalyje kitų Europos šalių.

Naujojoje gamykloje bus sukurta daugiau nei 500 papildomų darbo vietų. Planuojama, kad ir automobilių, ir baterijų gamyba prasidės iki 2025-ųjų.

Komplektuos vietoje

Visi Debrecene pagaminti elektromobiliai ir baterijos bus komplektuojami vietoje, tai leis užtikrinti nedideles logistikos išlaidas.

„Glaudus ryšys tarp baterijų surinkimo ir transporto priemonių gamybos yra mūsų strategijos dalis“, – pabrėžė Markusas Fallboehmeris, BMW vyresnysis viceprezidentas baterijų gamybai.

BMW teigimu, gamyklos metiniai pajėgumai sieks 150 tūkst. vienetų, įtraukiant ir įprastus, ir elektrinius automobilius.

Bendrovė siekia iki 2025-ųjų į kelius išleisti 2 mln. elektrinių transporto priemonių ir žada pasiūlyti 13 naujų elektrinių modelių ir serijos „Mini“ atnaujinimą.

Vietnamiečių iššūkis

Spalį BMW paskelbė, kad į elektromobilių gamybą JAV investuos 1,7 mlrd. dolerių.

Tačiau vokiečiams už akių užbėgo vietnamiečiai, jau tiekiantys į JAV rinką elektrinius miesto visureigius „VinFast VF8“.

4,75 m ilgio „Eco“ (su 353 AG varikliu) ir „Plus“ (su 408 AG motoru) versijų visureigių pradinė kaina – 57 tūkst. JAV dolerių.

Iš viso „VinFast“ turi 65 tūkst. išankstinių užsakymų ir planuoja, kad nuo 2026-ųjų kasmet į JAV išsiųs po 750 tūkst. elektromobilių. Ambicingus vietnamiečių užmojus patvirtino Šiaurės Karolinoje pradėta statyti nauja gamykla.

Be to, „VinFast“ elektrinių miesto visureigių parką kitąmet turėtų papildyti kompaktiškesni VF6 ir VF7 modeliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kadangi Vengrija turi visus energetinius r e s u r s u s iš

kadangi Vengrija turi visus energetinius  r e s u r s u s iš portretas
RUSIJOS-visa tai, Vengrijos vadovybės p r o t i n g o s politikos rezultatas, KURIANT geresnį gyvenimą šalyje ir netarnaujant rusams.-- O Lietuvos konservatliberalų CHUNTA p o l i t i k u o d a m i padarė MILŽINIŠKĄ ŽALĄ žmonių gyvenimui - n u t r a u k ė Lietuvos VERSLO sėkmingus ekonominius santykius su KINIJA - tai tik 2-jų metų VALDANČIŲJŲ padarytos klaidos, o kiek jų dar bus ?

juk VOKIEČIAI galėjo tai d a r y t i

juk VOKIEČIAI galėjo tai d a r y t i portretas
kgebisto OŽIO tvarte - būtų " saugiau" nei VENGRIJOJE

kad sveicarai

kad sveicarai  portretas
uzdraude ziemos metu ikrauti elektromobilius ir kitos salys galvoja ta pati daryti, nes labai neekonomiska
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių