Elektriniai motociklai – ne vien miestiečiams

  • Teksto dydis:

Šiuolaikinių sprendimų ieško ne vien elektrinių automobilių, bet ir motociklų gamintojai. Tarp naujovių – amerikiečių bendrovės "Volcon" projektai "Grunt", "Stag" ir "Beast".

Pasiūlys ir keturračių

"Volcon" planuoja, kad motociklą "Grunt" bus galima įsigyti 2021-ųjų pavasarį.

Gamintojai skelbia: baterijos, kurią bus galima įkrauti namų sąlygomis per dvi valandas, energijos užteks nuvažiuoti 160 km. Motoras – 50 arklio galių (AG), 100 km per val. greitį "Volcon Grunt" pasieks per maždaug 6–7 sek.

Šio modelio bazinė kaina – 5 995 JAV doleriai.

Baterijos, kurią bus galima įkrauti namų sąlygomis per dvi valandas, energijos užteks nuvažiuoti 160 km.

2022-aisiais motociklų rinkoje turėtų pasirodyti "Volcon" elektriniai keturračiai "Stag" ir "Beast".

"Stag" – dvivietis, variklis – 225 AG, maksimalus greitis – 112 km per val., baterijos įkrovos pakaks nuvažiuoti 241 km.

"Beast" – keturvietis, motoras – 450 AG, maksimalus greitis – 128 km per val., įkrautos baterijos resursas – 241 km.

Koziris – kaina

Žinovų nuomone, "Volcon" mėgins atsiriekti rinkos dalį nedidele savo gaminių kaina.

Antai kitos JAV bendrovės elektriniai motociklai "Zero SR/F" ar "Zero SR/S" kainuoja ne mažiau 20 tūkst. dolerių, "Harley-Davidson" modelis "LiveWire" – 30 tūkst., o italų "Energica" – 20-25 tūkst. JAV dolerių.

Pigiausias 2019-ųjų "Zero FXS" kainavo 8 495 JAV dolerius.

Kita vertus, "Volcon" pirmiausia orientuojasi į bekelės rinką, kurioje paprasčiau įsitvirtinti. Tokia buvo ir švedų "Cake" bei Naujosios Zelandijos "Ubco" strategija.

Rusai neatsilieka

Šiemet Rusijos koncernas "Kalašnikov" pristatė elektrinę legendinio 1951-ųjų motociklo "Iž-49" versiją, tačiau pagamino tik 49 egzempliorius.

Variklis – 20 AG, maksimalus greitis – 90 km per val., baterijos galimybės važiuojant geru keliu – 80 km.

2017-aisiais "Kalašnikov" pagamino 30 elektrinių motociklų "IŽ Pulsar" ir keturis triračius "IŽ Ovum" policijai, dirbusiai per 2018 m. pasaulio čempionato finalo turnyrą.

"IŽ Pulsar" – 20 AG, maksimalus greitis – 100 km per val., baterijos įkrova – nuvažiuoti 150 km. "IŽ Ovum" – 20 AG, maksimalus greitis – 80 km per val., baterijos įkrova – 150 km.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na to #

na to # portretas
kur tu tu čia radai apie batareikos kWh? čia tik motora AG duotos, tesla turi nu 60 iki 100 kWh, priklausamai nuo mod. čia apie jokias kWh niekas nešneka, pas teslą visas dugnas vien batareikos ir jų tūro daugiau nei tas visas motociklas

na

na portretas
kaip rusiški taip ir triperiai, nei AG. nei baterijos resurso km, nei greičio, ir prieš 50metų buvo triperna tarybinė technika, ir dabar taip pat...

#

# portretas
Skirtyngai nuo katafalkų jei tik žinoma duomenys ne iš oro nupaišytį, realu. Su moto realiai daugiau dviejų, trijų šimtų jei be fanatizmo nepraminsi. Kainą adekvati. Bučiau hipsteris realiai tokiu gaminių susidomėčiau... Idomu tik viena kaip žinia pas elektro viskas priklauso ne nuo bako talpos o nuo batareikos dydžio. Taigi įdomu kaip į tokia mažą batareiką sugebėjo įtalpintį pusę Teslos batareikos nuvažiuojamo atstumo su Teslos masę ir Teslos batareikos dydžių?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių