Penktadienis – paskutinė diena sumokėti žemės mokestį

  • Teksto dydis:

Apie pusė gyventojų, kuriems iki lapkričio 15 dienos privalu sumokėti žemės mokestį, to dar nepadarė.

Apie pusė gyventojų, kuriems iki lapkričio 15 dienos privalu sumokėti žemės mokestį, to dar nepadarė.

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) primena, kad šiandien baigiasi žemės mokesčio sumokėjimo terminas. Žemės mokesčio mokėtojams, kurie yra Elektroninio deklaravimo sistemos (EDS) vartotojai, deklaracijos pateiktos adresu http://deklaravimas.vmi.lt. Visiems kitiems deklaracijos išsiųstos klasikiniu paštu.

„Kiekvienais metais dalis gyventojų laiku nesumoka žemės mokesčio. Lietuvoje yra 639 tūkst. žemės mokesčio mokėtojų. Šiuo metu per 300 tūkst. gyventojų nėra sumokėję 27 mln. litų žemės mokesčio“, – teigia VMI viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė, ragindama gyventojus suskubti laiku sumokėti privalomą mokestį taip išvengiant papildomų išlaidų – delspinigių mokėjimo, nes pavėlavusiems skaičiuojami delspinigiai.

VMI primena, kad žemės mokestį galima sumokėti ne tik bankuose, bet ir pašto skyriuose ar „Perlo“ terminaluose, spaudos kioskuose, kitose mokėjimus priimančios įstaigose.

Mokesčių mokėtojas informaciją apie mokėtiną žemės mokestį gali sužinoti VMI Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882. Taip pat gali kreiptis į mokesčių specialistą, kurio kontaktai pateikti žemės mokesčio deklaracijoje. 


Šiame straipsnyje: žemės mokestismokesčiaiVMI

NAUJAUSI KOMENTARAI

Demokratija

Demokratija portretas
Man nesumoketa nuo 1993 metu uz mano turta,kuri ,,nusavino" valstybe,laukiu grazinimo ir delspinigiu! ne tik pilietis,bet ir valstybe turi atlikti savo pareigas.Juk lybybe. Tai laisvoj demokratiskoj valstybej visiems vienodai galioja ISTATYMAI!!!Ar ne?

Melžiamasis objektas

Melžiamasis objektas portretas
Negavau jokio laisko is VMI "klasikiniu"budu! Gal man VMI paduot i teisma, kad per juos teks moketi delspinigius?!?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių