- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Prieš penkerius metus Kaune duris atvėrusioje „Volfas Engelman Studijoje“ iš viso sukurta 120 naujų gėrimų receptūrų, surengta apie 1 000 degustacijų, o Studijoje apsilankė beveik 25 tūkst. svečių. Tai – ne tik degustacijų, eksperimentinių gėrimų gamybos vieta, bet ir tūkstančius žmonių pritraukianti, miestui atvira renginių erdvė. Apie pusę dešimtmečio gyvuojančią kultūros ir aludarystės vietą, meilę lankytojams ir gėrimų gamybos amatui pasakoja bravoro aludarystės kompetencijų centro koordinatorė Audronė Saulėnienė.
Studija – miestui atvirų renginių įkvėpimas
A. Saulėnienė teigia, kad Studija yra jau tradicija tampančių atvirų renginių, tokių kaip Aludarių diena ir „Oktoberfestas“, įkvėpimas.
„Norėjome erdvės, kurioje galėtume sukviesti žmones į mūsų organizuojamas šventes, o atvėrus Studijos duris dauguma masinių renginių vyksta šalia jos esančioje terasoje. Aludarių dieną šiemet organizavome jau penktą kartą, „Oktoberfestą“ – trečią. Naujausias artėjantis renginys – tai Studijos gimtadienio šventė, vyksianti jau gruodžio 2 d. 20 val. Labai kviečiame visus švęsti drauge – atvykusiųjų laukia šokiai, gėrimai, specialiai vakarui paruošti užkandžiai ir, žinoma, gimtadienio tortas“, – į artėjantį renginį kviečia A. Saulėnienė.
Pasak jos, išskirtinė Studijoje siūloma patirtis – tai ekskursijos po mini bravorą ir gėrimų degustacijos. Jų metu ragaujami visiškai nauji, parduotuvėse neparduodami gėrimai, o ekskursijas veda savo amatą mylintys profesionalai.
„Studija – kūrybinė erdvė, kurioje išbandomi nauji mūsų aludarių sumanyti receptai, o atrinktų gėrimų kviečiame ragauti per degustacijas. Visi svečiai, dalyvaujantys degustacijose, nulemia gėrimų likimą – ragaudami ir dalydamiesi savo nuomone, jie padeda mums nuspręsti, kurie gėrimai bus gaminami didesniais kiekiais ir pasieks parduotuves, o kurie bus verdami mažomis partijomis ir degustuojami tik mini bravore, kuriame brandinami riboto leidimo, eksperimentiniai gėrimai. Ekskursijas po mini bravorą, taip pat degustacijas veda mūsų darbuotojai, profesionalūs gėrimų gamybos specialistai. Ši pažintinė pramoga iki šiol sulaukia labai daug dėmesio, lankytojai užsako ekskursijas ir degustacijas įvairiomis progomis: įmonių renginiams, vakarėliams, asmeninėms šventėms ar kaip įdomią savaitgalio pramogą“, – teigia A. Saulėnienė.
Ji priduria, kad Studijoje būta ir nuotoliniu būdu transliuotų degustacijų – vyko maisto derinimo pamoka su virtuvės šefu Gian Luca Demarco, taip pat Nacionalinė nealkoholinio alaus degustacija ir kiti virtualūs renginiai.
Siūlo ir netikėtų skonių derinių
Studijoje žmonės kviečiami išbandyti įvairiausių, taip pat netikėtų gėrimų ir maisto derinių, tačiau vieno populiariausių užkandžių meniu tikrai nerasite.
„Studijos meniu niekada neturėjome ir neturime kepintos duonos. Mūsų manymu, yra geresnių derinių prie iš apynių gaminamų gėrimų, be to, kepinta duona su česnakų ir sūrio padažu kelia troškulį. Mes esame už kultūringą gėrimų vartojimą, todėl siūlome kitokių užkandžių variantų, pavyzdžiui, įvairių sūrių, salotų, vištienos sparnelių, kiaulienos šonkaulių ir net desertų“, – pasakoja A. Saulėnienė.
Prisimindama sumanymą įkurti Studiją, bravoro aludarystės kompetencijų centro koordinatorė teigia, kad komanda šią idėją brandino kelerius metus, jautė poreikį turėti unikalią vietą, į kurią galėtų pakviesti kauniečius ir miesto svečius geriau susipažinti su aludaryste ir jos istorija.
„Pas mus žmonės susipažįsta su gėrimų ir maisto derinimo principais, skirtingais skoniais ir aromatais, sužino įdomių faktų apie gėrimų virimą, pavyzdžiui, kad alus gali būti brandinamas ąžuolinėje statinėje iki 3 metų“, – teigia A. Saulėnienė.
Studijos svečiai – įkvėpėjai ir mokytojai
Per penkerius metus Studijoje yra apsilankę daugybė žinomų Lietuvos verslo, sporto ir politikos atstovų, tačiau A. Saulėnienė pabrėžia, kad bendrovės kultūros ašis – dėmesys kiekvienam svečiui.
„Kiekvienas svečias yra toks pat svarbus, visus mylime ir skiriame jiems daug dėmesio. Galbūt todėl dažnai sulaukiame jau Studijoje buvusių lankytojų skambučių su klausimais, ar yra išvirta naujų gėrimų ir ar galima sudalyvauti jų degustacijoje. Labai džiaugiamės tokiu dėmesiu“, – sako pašnekovė.
Jos teigimu, bravoro komanda nuolat ieško būdų ką nors pagerinti ir pasiūlyti naujienų, o idėjų semiasi ir iš lankytojų: „Visuomet stengiamės įsiklausyti į klientų nuomonę bei pasiūlymus – būtent iš jų sužinome, kas įdomu, ko trūksta. Sykiu kuriame dar labiau įtraukiančią ekskursijų ir degustacijų programą.“

SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
„Citus“ ekspertai: pavasaris būsto rinkoje aplenkė pokyčius gamtoje – Vilniuje paklausa toliau auga3
Išankstiniai nekilnojamojo turto projektų valdymo ir NT paslaugų kompanijos „Citus“ analitikų duomenys rodo, kad per pirmąjį šių metų ketvirtį Vilniaus pirminėje būsto rinkoje „užderėjo“ 648 naujų butų ir kot...
-
Teismas: VMI neturi sumokėti „Baltic Energy Group“ 53 tūkst. eurų PVM permokos
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) neturi sumokėti 53 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio (VMI) permokos vėjo jėgainių vystytojai „Baltic Energy Group“, galutinai nusprendė teismas. ...
-
Nacionalinį IT iššūkį jau priėmė virš 750 mokyklų: tūkstančiai vaikų mokosi programavimo pagrindų1
Didžioji dauguma Lietuvos mokyklų priėmė Nacionalinį IT iššūkį ir prisideda prie tikslo didinti šalies moksleivių skaitmeninį raštingumą bei suteikti jiems vertingų programavimo žinių. Į „Telia Global Services Li...
-
Bilietai.lt vadovas: klientų finansiniai duomenys nebuvo nutekinti1
Internete pasklidus informacijai apie galimai nutekintus bilietų platinimo tinklo „Bilietai.lt“ pirkėjų duomenis, jį valdančios bendrovės „Nacionalinis bilietų platintojas“ vadovas Ramūnas Šaučikovas sako, kad varto...
-
Didžiausio Baltijos regione daugiafunkcio miestelio „Urban HUB“ statyboms – žalia šviesa19
Kauno rajono savivaldybė suteikė leidimą pradėti „SBA Urban“ stock-office miestelio plėtrą. Pirmojo etapo statybų darbai prasidės jau šį balandį, o pirmieji keturi statiniai iškils bei nuomininkai keltis pradės kitų metų ...
-
Internete – ir asmeniniai pirkėjų duomenys: bilietai.lt turi rimtų saugumo problemų?1
Trečiadienį viename lietuviškame verslo ir IT bendruomenės forume pasirodė pranešimas, kuriame siūloma galimybė gauti informaciją apie bilietai.lt platformoje pirkėjų pirktus bilietus, dovanų čekius, o kai kuriais atvejais ir asmeniniu...
-
Atstovė: „Lifosos“ veiklą trikdo bankų tikrinimai ir LTG politika
Kovo pradžioje gamybą po pertraukos vėl atnaujinusi Kėdainių fosforo trąšų gamykla „Lifosa“ vis dar veikia sumažintu pajėgumu. ...
-
Aplinkosaugininkai atliko neplaninį „Žalvario“ patikrinimą3
Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) atliko neplaninį bendrovės „Žalvaris“ veiklaviečių patikrinimą. Per jį tikrinta, kaip laikomasi aplinkos apsaugą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų, rašoma pranešime žiniaskla...
-
Pirmasis skrydis į Turkiją pradeda vasaros sezoną: kas dešimtas lietuvis ilsėsis šioje šalyje
Turizmo sektorius sparčiai atsigauna ir keliautojai grįžta į įprastą kelionių rimtą. Prasidedančio vasaros sezono rezultatai rodo, kad daug metų iš eilės populiariausia kelionių kryptimi buvusi Turkija šiemet šovė į neregėta...
-
Artėja Velykos: kokius kiaušinius ir jų marginimo būdus renkasi tautiečiai?4
Artėjant Velykoms, prekybos tinklo „Maxima“ inicijuota visuomenės apklausa parodė, kad daugiau nei pusė apklaustųjų kiaušinių marginimui renkasi natūralias priemones kaip svogūnų lukštai, įvairūs augalai bei prieskoniai &n...