- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Prieš penkerius metus Kaune duris atvėrusioje „Volfas Engelman Studijoje“ iš viso sukurta 120 naujų gėrimų receptūrų, surengta apie 1 000 degustacijų, o Studijoje apsilankė beveik 25 tūkst. svečių. Tai – ne tik degustacijų, eksperimentinių gėrimų gamybos vieta, bet ir tūkstančius žmonių pritraukianti, miestui atvira renginių erdvė. Apie pusę dešimtmečio gyvuojančią kultūros ir aludarystės vietą, meilę lankytojams ir gėrimų gamybos amatui pasakoja bravoro aludarystės kompetencijų centro koordinatorė Audronė Saulėnienė.
Studija – miestui atvirų renginių įkvėpimas
A. Saulėnienė teigia, kad Studija yra jau tradicija tampančių atvirų renginių, tokių kaip Aludarių diena ir „Oktoberfestas“, įkvėpimas.
„Norėjome erdvės, kurioje galėtume sukviesti žmones į mūsų organizuojamas šventes, o atvėrus Studijos duris dauguma masinių renginių vyksta šalia jos esančioje terasoje. Aludarių dieną šiemet organizavome jau penktą kartą, „Oktoberfestą“ – trečią. Naujausias artėjantis renginys – tai Studijos gimtadienio šventė, vyksianti jau gruodžio 2 d. 20 val. Labai kviečiame visus švęsti drauge – atvykusiųjų laukia šokiai, gėrimai, specialiai vakarui paruošti užkandžiai ir, žinoma, gimtadienio tortas“, – į artėjantį renginį kviečia A. Saulėnienė.
Pasak jos, išskirtinė Studijoje siūloma patirtis – tai ekskursijos po mini bravorą ir gėrimų degustacijos. Jų metu ragaujami visiškai nauji, parduotuvėse neparduodami gėrimai, o ekskursijas veda savo amatą mylintys profesionalai.
„Studija – kūrybinė erdvė, kurioje išbandomi nauji mūsų aludarių sumanyti receptai, o atrinktų gėrimų kviečiame ragauti per degustacijas. Visi svečiai, dalyvaujantys degustacijose, nulemia gėrimų likimą – ragaudami ir dalydamiesi savo nuomone, jie padeda mums nuspręsti, kurie gėrimai bus gaminami didesniais kiekiais ir pasieks parduotuves, o kurie bus verdami mažomis partijomis ir degustuojami tik mini bravore, kuriame brandinami riboto leidimo, eksperimentiniai gėrimai. Ekskursijas po mini bravorą, taip pat degustacijas veda mūsų darbuotojai, profesionalūs gėrimų gamybos specialistai. Ši pažintinė pramoga iki šiol sulaukia labai daug dėmesio, lankytojai užsako ekskursijas ir degustacijas įvairiomis progomis: įmonių renginiams, vakarėliams, asmeninėms šventėms ar kaip įdomią savaitgalio pramogą“, – teigia A. Saulėnienė.
Ji priduria, kad Studijoje būta ir nuotoliniu būdu transliuotų degustacijų – vyko maisto derinimo pamoka su virtuvės šefu Gian Luca Demarco, taip pat Nacionalinė nealkoholinio alaus degustacija ir kiti virtualūs renginiai.
Siūlo ir netikėtų skonių derinių
Studijoje žmonės kviečiami išbandyti įvairiausių, taip pat netikėtų gėrimų ir maisto derinių, tačiau vieno populiariausių užkandžių meniu tikrai nerasite.
„Studijos meniu niekada neturėjome ir neturime kepintos duonos. Mūsų manymu, yra geresnių derinių prie iš apynių gaminamų gėrimų, be to, kepinta duona su česnakų ir sūrio padažu kelia troškulį. Mes esame už kultūringą gėrimų vartojimą, todėl siūlome kitokių užkandžių variantų, pavyzdžiui, įvairių sūrių, salotų, vištienos sparnelių, kiaulienos šonkaulių ir net desertų“, – pasakoja A. Saulėnienė.
Prisimindama sumanymą įkurti Studiją, bravoro aludarystės kompetencijų centro koordinatorė teigia, kad komanda šią idėją brandino kelerius metus, jautė poreikį turėti unikalią vietą, į kurią galėtų pakviesti kauniečius ir miesto svečius geriau susipažinti su aludaryste ir jos istorija.
„Pas mus žmonės susipažįsta su gėrimų ir maisto derinimo principais, skirtingais skoniais ir aromatais, sužino įdomių faktų apie gėrimų virimą, pavyzdžiui, kad alus gali būti brandinamas ąžuolinėje statinėje iki 3 metų“, – teigia A. Saulėnienė.
Studijos svečiai – įkvėpėjai ir mokytojai
Per penkerius metus Studijoje yra apsilankę daugybė žinomų Lietuvos verslo, sporto ir politikos atstovų, tačiau A. Saulėnienė pabrėžia, kad bendrovės kultūros ašis – dėmesys kiekvienam svečiui.
„Kiekvienas svečias yra toks pat svarbus, visus mylime ir skiriame jiems daug dėmesio. Galbūt todėl dažnai sulaukiame jau Studijoje buvusių lankytojų skambučių su klausimais, ar yra išvirta naujų gėrimų ir ar galima sudalyvauti jų degustacijoje. Labai džiaugiamės tokiu dėmesiu“, – sako pašnekovė.
Jos teigimu, bravoro komanda nuolat ieško būdų ką nors pagerinti ir pasiūlyti naujienų, o idėjų semiasi ir iš lankytojų: „Visuomet stengiamės įsiklausyti į klientų nuomonę bei pasiūlymus – būtent iš jų sužinome, kas įdomu, ko trūksta. Sykiu kuriame dar labiau įtraukiančią ekskursijų ir degustacijų programą.“
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
LB: bankai nepakankamai informuoja savivaldybes apie alternatyvas uždarytiems skyriams1
Lietuvos banko (LB) vertinimu, nors mažėja fizinių bankų klientų aptarnavimo skyrių, poreikis „gyvai“ konsultacijai išlieka. Tačiau, anot LB atstovės, gyventojai nepakankamai informuojami apie alternatyvias aptarnavimo galimybes. ...
-
Vilniaus Senamiestyje bus pradedamos naujo gyvenamųjų namų projekto statybos2
Įmonių grupė „Eika“ kartu su bendrove „Etapas Group“ bei jos partneriais užbaigė sostinės Seinų gatvėje esančio sklypo ir jame suplanuoto gyvenamųjų namų projekto „Senamiesčio sodai“ įsigijimo sandorį. ...
-
Ugdė vaikų meilę vandeniui
Ketverius metus, nuo 2020 m. rusėjo iki 2024 m. sausio, trijų Kauno miesto pradinių mokyklų antrokai dalyvavo Sporto rėmimo fondo finansuojamame projekte „Pamilk vandenį“. Apie 800 antrokų vieną kūno kultūros pamoką praleido baseine, mok...
-
Produkciją Lietuvoje pristato biodujomis varomu vilkiku: per metus 100 tonų sumažins išmetamą CO22
Gėrimų gamintoja „Volfas Engelman“ nuo šiol savo produkciją visoje Lietuvoje pristato biometanu varomu vilkiku. Naujasis sunkvežimis kasdien keliauja iš Kauno į didžiųjų prekybos tinklų, esančių Panevėžyje ir Vilniuje, sa...
-
A. Avulis: vis dar galioja mano pasiūlymas, kad 2026 m. pabaigoje stadione žaistume futbolą18
Nacionalinį stadioną iš „BaltCap“ perimančios „Hanner“ vadovas Arvydas Avulis sako esąs pasirengęs vykdyti projektą, o jau 2026 m. pabaigoje galėtų būti sužaistos pirmosios futbolo rungtynės. Anot jo, šiuo metu ...
-
D. Vedrickas: VPT galbūt vertins galutinę stadiono koncesijos sutartį – nenorėčiau dabar spekuliuoti2
Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadovas Darius Vedrickas neatmeta, kad tarnyba vertins Nacionalinio stadiono statybos koncesijos sutarties galutinį variantą. ...
-
„Mega“ pranešė liūdną žinią: neteko ilgaamžių ryklių11
Ne vienus metus prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ buvo vienintelė vieta Lietuvoje, kurioje buvo galima apžiūrėti ryklius. Rykliai kartu su daugiau nei dviem šimtais per 40 skirtingų rūšių iš Atlanto, Indijos ir Ram...
-
„LTG Cargo“ pradėjo testuoti išmaniąją nuotolinės diagnostikos sistemą
LTG grupės krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ pradėjo lokomotyvuose testuoti išmaniąją nuotolinės diagnostikos įrangą. Planuojama, kad pasiteisinus šiam tęstiniam projektui bendrovė galės sutaupyti iki 1,5 mln. eurų pe...
-
„Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...
-
„Litgrid“ ruošiasi rekonstruoti vieną iš elektros linijų tarp Lietuvos ir Latvijos
Elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ iki 2029 metų ruošiasi rekonstruoti Lietuvos teritorijoje esančią 330 kV elektros linijos tarp Panevėžio ir Latvijoje esančios Aizkrauklės dalį. ...