V. Vasiliauskas pasisakė apie atstovavimą su Rusijos oligarchu siejamai įmonei

  • Teksto dydis:

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas, prieš tapdamas centrinio banko vadovu, atstovavo ofšorinei kompanijai, susijusiai su Rusijos oligarchu Nikolajumi Cvetkovu.Tai rodo nutekėję Panamos teisininkų kompanijos "Mossack Fonseca" duomenys, rašo naujienų portalas 15min.lt.

V.Vasiliauskas neneigia dokumentų autentiškumo ir pripažįsta atstovavęs ne vienai ofšorinei įmonei. Tačiau Lietuvos banko vadovas tikina nepadaręs nieko neteisėto ar amoralaus.

"Pats asmeniškai nesu atidaręs sąskaitų tikslinėse teritorijose veikiantiems vienetams. Mano veiklos sritis advokato praktikos metu buvo susijusi su mokesčiais ir atskiromis finansinėmis paslaugomis. Mano klientais yra buvę ne tik fiziniai asmenys, įmonės, bet taip pat ir įmonių grupės, kurių struktūroje yra pasitaikę ir vienetų, veikusių tikslinėse teritorijose. Dirbdamas advokatu esu konsultavęs tokių vienetų atstovus banko sąskaitų atidarymo Lietuvoje klausimais", - 15min.ltteigė V.Vasiliauskas.

Jis teigė paslaugas teikęs, laikantis įstatymų ir kitų teisės aktų. Be to, jis tvirtino niekada neturėjęs jokių šešėlinių pinigų ar verslų.

"Vienetų, veikusių tikslinėse teritorijose, nesu steigęs nei savo vardu, nei kliento pavedimu. Pats niekuomet neturėjau banko sąskaitos užsienyje", - tikino V.Vasiliauskas.

Pasak portalo, V.Vasiliauskas 2006 metų pabaigoje - 2007 metų pradžioje turėjo įgaliojimus veikti Britų Mergelių salose registruotos įmonės "Redder Investments" vardu - atidaryti sąskaitas SEB banke ir gauti duomenis, reikalingus jas valdyti. 2004 metais įsteigta bendrovė priklausė Olandijoje registruotai įmonei "Nikoil Asset Management B.V.", o 2005-ųjų pabaigoje vienintele jos akcininke tapo Rusijos "Uralsib" grupės Šveicarijos bendrovė "Uralsib IB Holding AG" - "Uralsib" gimė, sujungus to paties pavadinimo banką ir "Nikoil Finance". N.Cvetkovas buvo pagrindinis "Uralsib" akcininkas.

"Nikoil" atstovavo koncernui "Lukoil", kai šis derėjosi dėl "Mažeikių naftos" pirkimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
turintis padorumo atsistatydintų

Petras

Petras portretas
būtų nenormalu,kad bankininkas NENEIGTŲ.Manau,kad tokiems ir panašiems atvejams paneigti yra sukurti moksliniai darbai,juk nusikaltimai daromi grupėmis,todėl ir nusikaltimai lieka neišaiškinti- šalyje tai TAMPA NORMA.

tikrai

tikrai portretas
kuo toliau, tuo labiau abejoju, kad mes gyvename laisvoje Lietuvoje.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių