Trumpesnis kelias – daugiau saugumo

  • Teksto dydis:

Visame pasaulyje siaučiant koronaviruso pandemijai ir šalyje pratęsus karantiną, labai svarbu užtikrinti, kad apsipirkimas maisto prekių parduotuvėje būtų kuo trumpesnis ir saugesnis. Siekiant išvengti didelių pirkėjų srautų, skatinama atsigręžti į mažesnes, vietines parduotuves, kuriose užtikrinamas saugus ir greitas apsipirkimas. Viena tokių – vertingo maisto namai „Rupūs miltai“.

Tiesiai iš ūkio ant stalo

Kaune, Kaimynų gatvėje 9 numeriu pažymėtame name įsikūrę „Rupūs miltai“ yra trumpųjų tiekimo grandinių projektas-parduotuvė. Tai reiškia, kad ūkininkų užauginta ekologiška produkcija tiesiai iš ūkių patenka į prekybos vietą. Tokiu būdu yra užtikrinamas tiekiamos maisto produkcijos šviežumas, išvengiant bet kokio papildomo apdorojimo, kuris būna reikalingas dėl ilgo transportavimo. O kiekvienas užsukęs gali sužinoti, kokiame ūkyje ir kurioje Lietuvos dalyje produktas užaugintas ar pagamintas.

Saugus apsipirkimas

Žemės ūkio kooperatinės bendrovės „BIO LEUA“ parduotuvėje „Rupūs miltai“ yra laikomasi visų saugumų reikalavimų, siekiant maksimaliai apsaugoti parduotuvėje apsilankiusius klientus. Lankytojams ne tik privaloma dėvėti apsaugines veido kaukes, dezinfekuoti rankas, bet ir laikytis saugaus atstumo.

„Į mūsų parduotuvę vienu metu yra įleidžiami tik  3-4 lankytojai, todėl nėra spūsčių. Taip pat savo klientams suteikiame galimybę produktus įsigyti bekontakčiu apsipirkimu – produktus užsisakius internetu ar telefonu, jie yra pristatomai tiesiai į klientų namus“, – pasakoja vertingo maisto namų „Rupūs miltai“ projekto vadovė Inesa Jokubauskienė. Taip pat yra sudarytos sąlygos užsakytą produkciją atsiimti privažiavus  automobiliu prie parduotuvės. Visi produktai yra įdedami tiesiai į kliento automobilio bagažinę.

Svarbu paminėti ir tai – kad saugus ne tik pats apsipirkimas. Pirkdami maistą iš tokių  prekyviečių žinome, kad kelyje nuo ūkio iki prekystalio produktus lietė nedaug žmonių. Čia nėra ilgo transportavimo kelio ar didelių logistikos sandėlių. Tai ypač svarbu pandemijos kontekste.

Platus asortimentas

Kone visas maisto produktų grupes rasite vienoje vietoje – „Rupūs mitai“ parduotuvėje. Ko nebūtų galima pasakyti apie dižiuosius prekybos centrus, kurie nėra taip orientuoti į ekologišką produkciją. Minėtoje parduotuvėje esanti produkcija yra tiekiama iš sertifikuotų ūkių, kurių sertifikavimą ir kontrolę vykdo VšĮ „Ekoagros“. Tą patvirtina ant pakuočių esantis ženklinimas. Visa sertifikuota produkcija yra žymima ES ekologinės gamybos logotipu (žalios spalvos stačiakampis su lapu iš baltų žvaigždžių) ir Lietuvos nacionaliniu ženklu (su užrašu „Ekologinis žemės ūkis“) žymima produkcija, sertifikuota pagal ekologinę gamybą reglamentuojančių teisės aktų – Ekologinio žemės ūkio taisyklių, patvirtintų Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2000 m. gruodžio 28 d. įsakymu Nr. 375, ES reglamentų – reikalavimus.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad ekologinės produkcijos gamyboje draudžiama naudoti dažiklius, sintetines kvapiąsias medžiagas. Be viso to, labai ribotas maisto priedų, fermentų  ir pagalbinių medžiagų, naudojamų perdirbime, sąrašas. Todėl tokie produktai pasižymi maistingumu, natūralumu.

„Mūsų parduotuvėse rasite įvairių ekologiškų maisto produktų: nuo daržovių, vaisių iki mėsos gaminių. Iš mūsų siūlomo plataus asortimento kiekvienas gali išsirinkti norimų maisto produktų. Labai malonu, kad didžioji dalis mūsų pirkėjų jau pažįsta mūsų prekes, vertina kokybę, natūralumą. Todėl labai norime padėkoti pirkėjams, kurie mus renkasi, ir šiuo sunkiu laikotarpiu palaiko Lietuvos   ūkininkus ir smulkius verslininkus“, – akcentuoja ir už palaikymą dėkoja I. Jokubauskienė.

Plačiau susipažinti su trumpųjų tiekimo grandinių projektu „Rupūs miltai“ ir asortimentu galite adresu www.rupus.lt.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

™®

™® portretas
Ne visiems arti yra ūkininkai,o važiuoti kažkur ,neapsimoka ,nes gaunasi labai brangu.Taip kad laikykis tą ūkininką ir patarimus sau.

Anonimas

Anonimas portretas
O aš perku tiesiai iš ūkininko. Be jokio tarpininko išvis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių