Teismas: „Amber Tours“ neturėjo gauti subsidijos už darbuotojų prastovas

Atvykstamojo turizmo bendrovė „Amber Tours“ neturėjo gauti valstybės subsidijos už penkių darbuotojų prastovas 2021 metų liepą, nes ji pavėlavo pateikti prašymą, nusprendė teismas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas praėjusią savaitę patenkino Užimtumo tarnybos skundą – liko galioti jos sprendimas neskirti subsidijos „Amber Tours“ darbuotojų darbo užmokesčiui.

„Pareiškėja („Amber Tours“ – BNS), nevykdydama jai teisės aktuose nustatytų pareigų, negali turėti ir lūkesčių, jog jos teisės – šiuo atveju teisė gauti subsidiją už trumpesnį laikotarpį atsižvelgiant į pranešimo apie paskelbtą (pratęstą) prastovą pateikimo dieną – bus įgyvendintos“, – BNS pranešė teismas.

Ginčas kilo „Amber Tours“ 2021 metais nusprendus pratęsti dalines prastovas penkiems darbuotojams liepos mėnesį, bet ji vieną dieną pavėlavo pateikti prašymą Valstybinei darbo inspekcijai (VDI) ir dėl to negavo subsidijos.

Užimtumo tarnyba nurodė, kad dėl subsidijos įmonė į VDI kreipėsi liepos 3 dieną, nors turėjo tą padaryti iki liepos 2 dienos.

„Amber Tours“ tokį sprendimą skundė ir prašė Lietuvos administracinių ginčų komisijos įpareigoti tarnybą iš naujo išnagrinėti jos prašymą. Komisija skundą buvo patenkinusi, tačiau teismas jį tarnybos prašymu panaikino.

Kaip BNS pranešė teismas, „Amber Tours“ neneigė, kad pranešimą VDI pateikė pavėluotai, tačiau teigė nesutinkant su tarnybos sprendimu neskirti subsidijos už visą liepos mėnesį. Jos teigimu, tarnyba neteisėtai apribojo jos teisę į subsidiją, be to, anot įmonės, ji galėjo būti skirta ne už visą mėnesį, o nuo liepos 3 dienos, kai pateiktas prašymas. Tačiau teismas šiuos teiginius atmetė.

Sprendimas dar gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių