Taršos mažinimui – nauji automobiliai

  • Teksto dydis:

Automobilių parkas Lietuvoje – vienas seniausių iš visos Europos, o senų ir dyzelinių automobilių keliama oro tarša yra viena didžiausių Europoje ir stipriai lenkia pasaulio vidurkį. Vidutiniškai lietuviai vairuoja prieš 15 ir daugiau metų pagamintus automobilius, kurių dauguma – dyzeliniai.

Tokie automobiliai dažniausiai neatitinka taršos reikalavimų ir priklauso europiniam standartui, kurių CO₂ emisija viršija rekomenduojamą 130 g/km ribą.

Darnus vystymasis – tarp prioritetų

Taršos ir darnaus vystymosi klausimas Europoje sprendžiamas įvairiomis priemonėmis: vis daugiau miestų riboja eismą senamiesčiuose ir miesto centre, ten įvažiuoti leidžia tik mažai taršiems automobiliams. Taip pat daug dėmesio skiriama viešojo transporto infrastruktūros gerinimui, naujus automobilius įsigyjantiems vairuotojams išmokamos subsidijos.

Ir Lietuvoje atsiranda vis daugiau priemonių ir iniciatyvų, skirtų atkreipti dėmesį į oro taršą. Loterija „Teleloto“ prisideda prie taršos mažinimo Lietuvoje, siūlydama darnų vystymąsi skatinančius prizus: vasaros žaidimų metu žaidėjai dalijosi elektrinius paspirtukus, rugsėjį jiems atiteko du „Nissan Leaf“ elektromobiliai ir „Toyota RAV 4“ hibridas. Spalio 6 ir 13 dienomis loterija skelbia „Automobilių išleistuves“ – akciją, kurios metu žaidėjai iš viso laimės 20 naujų automobilių. Tai – „Volkswagen Golf Sportsvan“, „Ford Fiesta“, „Fiat 500“, „Citroen C3“, „Hyundai i20“, „Peugeot 208“, „Toyota Yaris“ markių automobiliai. Nauji automobiliai žymiai mažiau teršia aplinką, yra saugesni ir ekonomiškesni.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Mūsų valdžios zulikai nori ne tik nemokėti 362 milijonų baudos iki 2030 metų, bet dar ir susirinkti porą milijardų eurų iki to laiko, kuriuos po to pasidalins, o tautai ir toliau suoks tą pačią giesmę, kad nėra pinigų algoms, pensijoms ir t.t. čia gerą biznį sumanė, pinigų pasidaryti iš oro. Pirma algas žmonėms pakelkit, po to galvokit kaip juos nugrezti, algas žmonėms pakelti, o ne tiems kas juos mulkina.

earht king

earht king portretas
jau atvažiavo kombinatoriu klounu valdžios , fokusas, matote kada ivesime taršos mokiesti ir runkeliai iš savu kišeniu dar sudės nematytas sūmas pinigu, bus tarša mašinu lietuvoj palankesnė, kas liečia tą bajeri, taip juk viskas galima tik už pinigus, nuo vienu atimti sumesti tiems vargšams idijotams kurie tiek laiko kombinavo, bet vis vien mes esame pirmi pastoviai skiriames nuo visu, juk mus minko destributai, klounai išlaikytiniai kuriems truksta pinigu, juk atėjo naujo biudžeto lietuvoj rinkliava , ir galas nėra pinigo, net 2,5 ,procento ,b v p, nuo galvos juk mes pasižadėjome kelti kartele aukštyn, o kad jau aukšųtys nepasiekiamas per aukštai iškeltas ,nieko baisaus, runkeliai temps ,

Irgi Anonimas

Irgi Anonimas portretas
Jo. Bauskim tuos, kas mums duoną gamina
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių