Susisiekimo ministras atšaukė iš pareigų VĮ „Oro navigacija“ vadovą

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministras Marius Skuodis iš pareigų atšaukė VĮ „Oro navigacija“ generalinį direktorių Marių Beliūną. Šios oro transporto infrastruktūros įmonės vadovu M. Beliūnas ministro Jaroslavo Narkevičiaus buvo paskirtas pernai rugsėjį.

Įsakymą dėl „Oro navigacijos“ vadovo atšaukimo ministras pasirašė antradienį.

„Įmonės valdyba pareiškė nepasitikėjimą vadovu ir nematė galimybės dirbti su juo toliau, išsiskyrė vadovo ir valdybos požiūriai į iškeltų įmonei tikslų įgyvendinimą, veiklos efektyvumą ir investicijas. Neturiu pagrindo nepasitikėti įmonės valdyba. Todėl, įvertinęs įmonėje susidariusią užsitęsusią ir paveldėtą pato situaciją, kuri gali pakenkti ir nacionalinio saugumo interesams, stringantį valstybės lūkesčių įgyvendinimą, įsisenėjusį vadovybės susipriešinimą, peraugantį į susipriešinimą ir su darbuotojais, priėmiau sprendimą atšaukti vadovą“, – sprendimą komentuoja susisiekimo ministras.

M. Beliūnas „Oro navigacijoje“ pradėjo dirbti nuo 2018 metų generalinio direktoriaus patarėju. Po to dirbo įmonės Saugos, kokybės ir saugumo departamento vadovu. Pernai balandį jis tapo laikinuoju įmonės vadovu. Laimėjęs skelbtą įmonės vadovo konkursą, ankstesnio susisiekimo ministro J. Narkevičiaus jis buvo paskirtas vadovauti šiai įmonei.

Atšaukus M. Beliūną, laikinąja „Oro navigacijos“ vadove paskirta įmonės Teisės ir dokumentų valdymo skyriaus vadovė Redvita Četkauskienė. Naujam įmonės vadovui išrinkti bus skelbiamas konkursas.

„Per savo kadenciją sieksiu, kad visos valstybės įmonės kuo skubiau pakeistų teisinę formą į akcines bendroves ir įmonių vadovų skyrimas būtų depolitizuotas, atsakomybė būtų perduota šiuolaikiniais vadybos principais dirbančioms įmonių valdyboms“, – sako ministras.

Valdyba sprendimą sveikina

Valstybės įmonės „Oro navigacija“ valdyba palaiko M. Skuodžio sprendimą antradienį iš pareigų atšaukti įmonės vadovą M. Beliūną ir tikisi, kad būsimas naujasis vadovas, kuris bus atrinktas skaidraus konkurso būdu, padės įgyvendinti įmonei iškeltų tikslų įgyvendinimą, planuoti investicijas bei pateisins valstybės lūkesčius.

„Įmonės valdyba nepritarė parengtam įmonės strateginiam veiklos planui, kuris, valdybos nuomone, neatspindėjo steigėjo lūkesčių. Be to, išsiskyręs požiūris į darnumo politiką, skaidrumą, rizikų valdymą bei investicijas į saugą ir efektyvumą kėlė įtampą vadovo ir valdybos bendravime. Todėl sveikinu ministro sprendimą ir tikiuosi skaidrios greitos naujo vadovo atrankos, kuris atlieptų visų suinteresuotų pusių interesus bei padėtų įmonei ne tik išgyventi didžiausią krizę aviacijos istorijoje, bet ir pasinaudotų ja tolesniam įmonės vystymui“, – sako valdybos pirmininkas Dangirutis Janušas.

Įmonės valdyba viliasi, kad po šio sprendimo įmonei pavyks grįžti į konstruktyvaus darbo ir bendradarbiavimo kelią, efektyviai dirbti šiuo nelengvu laikotarpiu bei planuoti ir įgyvendinti būtinas įmonei investicijas.

„Oro navigacija“ yra vienintelė įmonė šalyje, kuriai suteikta teisė teikti oro eismo, ryšių, navigacijos ir stebėjimo bei oro navigacijos informacijos paslaugas Lietuvos oro erdve skrendantiems orlaiviams. Įmonėje dirba 250 darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių