Seimas linkęs leisti tiekėjams vienašališkai mažinti elektros kainą

Seimas nusiteikęs pritarti pataisoms, kurios leistų nepriklausomiems elektros tiekėjams vienašališkai pakeisti sutarties sąlygas mažinant elektros kainas vartotojams, taip pat įpareigotų juos siūlyti 12 bei 24 mėnesių sutartis.

Seimas antradienį po svarstymo pritarė tokioms Elektros energetikos įstatymo pataisoms: už balsavo 113, prieš buvo vienas, o susilaikė trys. Galutinis balsavimas įvyks ketvirtadienį.

Ekonomikos komiteto pirmininkas Kazys Starkevičius yra sakęs, kad šiuo metu už elektrą permoka apie pusė milijono vartotojų, nes jie patys nesikreipia dėl tarifų sumažinimo, o bendrovės nesuinteresuotos.

Energetikos viceministrė Inga Žilienė pataisas svarstant komitete teigė, kad jas priėmus tiekėjai automatiškai galėtų sumažinti kainas, neatsiklausiant vartotojų, tačiau juos perspėjant. 

Lietuvos energetikos agentūros duomenimis, šiuo metu 6 ir 12 mėnesių fiksuotos kainos planus siūlo po vieną tiekėją – atitinkamai „Elektrum Lietuva“ ir „Ignitis“, 24 mėnesių – „Ignitis“ ir „Enefit“, o 36 mėnesių – „Elektrum Lietuva“ ir „Enefit“.

Įstatymo pataisos iniciatorių teigimu, pataisos naudingos ir patiems nepriklausomiems tiekėjams, nes jiems reikėtų mažiau resursų raginant vartotojus pasikeisti elektros tiekimo sutartis kainoms sumažėjus. 

Kol kas bet koks energijos tiekėjo siūlomas sutarties sąlygų pakeitimas galimas tik esant vartotojo sutikimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
Būtų keista jei neleistų. Bet ar kas mažins?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių