S. Jakeliūnas dėl „Revolut“ žada kreiptis į komisiją dėl nacionalinio saugumo

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Stasys Jakeliūnas sako, kad, jeigu nebus priimti jokie kiti sprendimai, Seimo pavasario sesijoje komitete bus svarstoma dėl „Revolut“ Seimo vardu trečią kartą kreiptis į komisiją, kuri vertina investuotojų atitikimą nacionalinio saugumo interesams.

„Priežiūros institucijos Britanijoje tuo užsiima, tai, matyt, kažkiek laiko užtruks, bet patys pranešimai, vadovų kaita, išėjimai kertinių žmonių vėl indikuoja, kad tos rizikos turbūt ne visai adekvačiai buvo įvertintos. Matyt, pagrindo tame kreipimesi bus“, – Eltai teigė S. Jakeliūnas.

Jis viliasi, kad bus įvertintos „Revolut“ sąsajos su Rusija, „Revolut“ įkūrėjo Niko Storonskio komunikacija bei tai, kas vyksta Didžiojoje Britanijoje.

„Vakar buvo dvi publikacijos „The Telegraph“ – vienoje, kad tos spragos (pinigų plovimo. – ELTA) buvo, bet antra publikacija – dar reikšmingesnė. „Revolut“ nepranešė apie tai priežiūros institucijai, ketino pranešti ir galbūt su tuo siejamas ir finansų vadovo atsistatydinimas. Visą tą informaciją reikia įvertinti. Jeigu nebus priimti sprendimai, tai kreipsimės Seimo vardu į komisiją“, – Eltai sakė S. Jakeliūnas.

Seimo pavasario sesija prasideda kovo 10 d.

Penktadienį taip pat sutriko „Revolut“ programėlės veikla. Pranešama, kad vyksta techniniai nesklandumai. Atsiskaitymai kortelėmis vyksta įprastai.

Ketvirtadienį „Telegraph“ paskelbė, kad „Revolut“ galimai neužkardė kelių tūkstančių įtartinų pervedimų.

„The Telegraph“ matyti dokumentai rodo, kad per tris praėjusių metų mėnesius „Revolut“ išjungė automatizuotą sistemą, skirtą abejotiniems pinigų pervedimams sustabdyti. Dėl šios priežasties 2018 metų liepos-rugsėjo mėnesiais Londone įsikūrusio startuolio skaitmeninės bankininkystės sistemoje galėjo vykti tūkstančiai neteisėtų sandorių.

Vis dėlto „Revolut“ kaltinimus atmeta.

ELTA primena, kad Lietuvos bankas gruodį išdavė Jungtinės Karalystės startuoliui „Revolut” specializuoto banko licenciją. „Revolut” Lietuvoje planuoja teikti indėlių ir paskolų paslaugas.

S. Jakeliūnas anksčiau kreipėsi į valstybės tarnybas dėl galimų „Revolut“ ryšių su Rusija. Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas teigė, kad S. Jakeliūno minima informacija buvo žinoma, potencialus investuotojas ilgai vertintas kompetentingų institucijų ir įvertintas kaip patikimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ší kartą

Ší kartą portretas
Atkaklus žmogus ir pinigėlì galimai gavo.

Begainė pagarba

Begainė pagarba portretas
šio Žmogaus atkaklumui, drąsai ir ryžtui.Kuo didesnės sėkmės!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių