„Regitra“: dokumentus dėl „CityBee“ duomenų nutekinimo nusprendė keisti nedidelė dalis vairuotojų

„Regitros“ atstovė teigia, kad tik nedidelė dalis vairuotojų po kai kurių „CityBee“ klientų asmens duomenų nutekėjimo kreipėsi į įstaigą, norėdami pasikeisti vairuotojo pažymėjimą.

„Atsižvelgiant į tai, kad „CityBee“ atvejis palietė apie 110 tūkst. asmenų, panašu, kad konkrečiai dėl šio įvykio dokumentus per pastarąsias tris dienas galėjo keisti nedidelė dalis vairuotojų“, – Eltai teigė „Regitros“ Komunikacijos skyriaus jaunesnioji specialistė Emilija Bardauskienė.

Anot jos, šią savaitę, palyginti su praėjusia savaite, vairuotojo pažymėjimą panoro pasikeisti kiek daugiau nei 300 asmenų.

„Analizuojant antradienio-ketvirtadienio duomenis matome, kad per šias dienas iš viso buvo pateikta 1670 (antradienį – 278, trečiadienį – 799, ketvirtadienį –593) prašymų užsakyti vairuotojo pažymėjimą. Tuo pačiu laikotarpiu praėjusią savaitę šis skaičius siekė 1304.

Taigi pastarąsias dienas augimas pastebimas, tačiau tam įtakos galėjo turėti ne tik „CityBee“ atvejis, bet ir Vasario 16 d., kadangi įprastai po šventinių dienų išauga dokumentų užsakymų skaičius“, – teigė „Regitros“ atstovė.

Vis dėlto E. Bardauskienė pabrėžė, kad, remiantis paskutine teisėsaugos institucijų informacija, šiuo metu keisti vairuotojo pažymėjimus dėl nutekėjusių „CityBee“ asmens duomenų nėra būtina.

ELTA primena, kad, paaiškėjus, jog kibernetiniai nusikaltėliai forume paskelbė apie 110 tūkst. Lietuvoje registruotų automobilių nuomos paslaugas teikiančios „CityBee“ klientų informaciją, Lietuvos kriminalinės policijos biuras pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pavogtų duomenų.

Teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska antradienį per spaudos konferenciją sakė, kad rizikos, kylančios nutekėjus dalies „CityBee“ klientų asmens duomenims, yra laikomos mažomis, todėl nukentėjusiems asmenims kol kas nesiūloma keisti banko kortelių ar vairuotojo pažymėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
smegeneles lai pasikeicia , bet ne pades DDD

Anonimas

Anonimas portretas
pakeitus pazymejima AR asmens kodas pasikeis ? DDDD o Vardas Pavarde irgi gal keisis ?DDDD pasikeis TIk pazymejimo NR !!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių