Pataria nenutraukinėti sutarčių su „Perlo Energija“: nesutinkantys mokėti biržos kaina bus teisūs

Nepriklausomam elektros tiekėjui „Perlas Energija“ paskelbus, kad visi klientų, pasirinkusių fiksuotą kainą, planai bus pakeisti į planus kintama biržos kaina, Energetinių tyrimų instituto direktorius Tomas Janeliūnas pataria vartotojams neskubėti nutraukinėti sutartis. Ekspertas sako, kad klientai ir toliau gali mokėti sutartyje numatytą stabilią kainą, tačiau kartu pažymi, jog šis elektros tiekėjas anksčiau ar vėliau vis tiek žlugs, o tai sukels papildomų rūpesčių klientams.

„Sakyčiau, kad reikėtų neskubėti priimti kažkokį sprendimą ant karštųjų. Teisininkai teisingai sako, kad „Perlo Energijos“ atveju skubėti nutraukti sutartį arba keisti tiekėją tikrai nėra poreikio. Vartotojai bus teisūs nesutikdami su pakeitimu“, – antradienį „Žinių radijui“ teigė T. Janeliūnas.

Vis tik, Vilniaus universiteto profesorius atkreipia dėmesį, kad ši įmonė veikiausiai galiausiai bankrutuos, o tokiu atveju vartotojai gali susidurti su ilgai užtrunkančiais procesais.

„Bet reikia suprasti, kad net jeigu vartotojai nesutiks su tuo, jie toliau mokės pagal fiksuotus planus, „Perlo Energija“ tiesiog neišsilaikys ir anksčiau ar vėliau bankrutuos. Kuomet yra bankrutuojama, kreditoriai sustoja į eilę“, – aiškino T. Janeliūnas.

ELTA primena, kad nepriklausomas elektros tiekėjas „Perlas Energija“ penktadienį paskelbė, kad nuo rugsėjo 5 d. visų elektros tiekimą fiksuota kaina pasirinkusių įmonės klientų sutartys bus pakeistos ir tiekimo kaina nustatoma pagal elektros kainą biržoje.

Šį tiekėją pasirinkę apie 180 tūkst. buitinių vartotojų, o liepos pradžioje, pasibaigus antrajam elektros rinkos liberalizavimo etapui, „Perlas Energija“ buvo antras daugiausiai sutarčių su klientais sudaręs tiekėjas – jį pasirinko apie 15 proc. 1–5 tūkst. kWh elektros energijos kasmet suvartojančių gyventojų (67 proc. rinkosi „Ignitis“, apie 8 proc. – „Elektrum Lietuva“ ir „Enefit“).

Pirmadienį Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) pateikė savo nuomonę, esą nepriklausomo elektros tiekėjo „Perlas Energija“ sprendimas visų klientų planus fiksuota kaina pakeisti į kintančius pagal kainas biržoje yra neteisėtas. „Perlas Energija“ atvejį nagrinėja Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba, Anot VERT pirmininko Renato Pociaus, įmonei gali grėsti iki 10 proc. metinių pajamų siekianti bauda arba leidimo vykdyti veiklą nutraukimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Janina

Janina portretas
Baisu žiūrėti vakarais į žmonių langus,jie tamsūs,kaip kur dega naktinės lemputės.Kur sugrįžo Lietuva , į vergovę ,i laikus kur balanas degini.Tokios laisvos Lietuvos tikrai niekas nesitikejo.Būkit prakeiti visi kurie sėdi valdančiųjų kedese.Perteke viskuo.

ai

ai portretas
abejoju kad valdziai rupetu gyventojai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių