Pakeistos taisyklės besikeliantiems su leidimais į Kuršių neriją

  • Teksto dydis:

Valstybė nuo šiol nekompensuos ne Neringoje gyvenančių keleivių perkėlimo į Kuršių neriją, kai jie vyksta su teise nemokamai keltis turinčiais keleiviais bei jų transportu, praneša „Smiltynės perkėla“.

Kaip pranešama, patvirtinus naujas taisykles, į kompensuojamo bilieto kainą bus įskaičiuoti tik leidimą nemokamai keltis turinti transporto priemonė ir jos vairuotojas.

Kiti keleiviai turės arba pateikti dokumentą, įrodantį, kad jie turi teisę keltis nemokamai, arba už kelionę susimokėti įprastą keleivio kainą – 1 eurą, nurodo „Smiltynės perkėla“.

Tuo metu perkėlimo kainos į Kuršių neriją nesikeičia: šiuo metu keleivio ar dviratininko perkėlimas keltu į abi puses kainuoja 1 eurą, lengvojo automobilio – 12,30 euro, mopedo ir motociklo – 4,90 euro, autobuso iki 5 tonų – 24,60 euro, virš 5 tonų – 39,40 euro, krovininio automobilio nuo 3,5 iki 12 tonų – 28,30 euro.

Praėjusiais metais keleivių skaičius išaugo 17 proc. ir siekė beveik 2,6 mln., o transporto priemonių perkelta per 720 tūkst., arba 8 proc. daugiau nei 2017 metais, nurodo „Smiltynės perkėla“.

Naujosios taisyklės įsigalios nuo birželio 1 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Puikiai

Puikiai portretas
Dar leidimus be eilės keltis reikia. Klaipėdiečiai Klaipėdoje be kamščių negali važinėtis, kuom jie išskirtiniai? Čia šiaip klausimas politikams.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių