NVSPL įsidarbinęs K. Taukačikas parduos „Bosanovos“ akcijas kitiems akcininkams

Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje (NVSPL) mėnesiui įsidarbinęs viešųjų ryšių specialistas Kristinas Taukačikas parduos visas turimas bendrovės „Bosanova“ akcijas kitiems akcininkams.

Apie tai BNS sekmadienį pranešė viešųjų ryšių agentūros „Bosanova“ vadovas ir akcininkas Vytautas Matulevičius.

„Agentūros akcininkai apie naują K. Taukačiko karjeros etapą sužinojo penktadienį ir bendru sutarimu priėmė sprendimą įsigyti visus 39 proc. jam priklausančių agentūros „Bosanova“ akcijų. Sandoris bus užbaigtas kitos savaitės pradžioje“, – sakė V. Matulevičius.

Anot jo, K. Taukačikas „Bosanovoje“ nedirba ir jos veikloje nedalyvauja nuo 2019 metų vasaros ir apie naujajį savo karjeros posūkį kitiems agentūros akcininkams iš anksto nepranešė.

Už koronaviruso tyrimus atsakingos Nacionalinės laboratorijos vadovas Danas Bakša BNS šią savaitę informavo, kad  K. Taukačikas įdarbintas vyriausiuoju specialistu ieškant pastiprinimo įstaigos komunikacijai, nes pastaruoju metu laboratorija sulaukia daug dėmesio.

K. Taukačikas teigė, jog įsidarbinimas mėnesio laikotarpiui buvo jo sąlyga. O savo „Bosanovos“ akcijas sakė šiuo metu perleidžiantis bendrovės darbuotojams, kad nekiltų klausimų dėl galimų interesų konfliktų.

Viešųjų ryšių specialistas teigė, kad pirmas žingsnis iš sutartų ir laboratorijos vadovo formuluotų prašymų susijęs su vykdomais koronaviruso tyrimams reikalingų priemonių pirkimais neskelbiamų derybų būdu, užtikrinant jų viešumą ir skaidrumą.

„Tai pagrindinis iššūkis, kurį aš norėčiau padėti išspręsti ir jis įdomus tuo, kad per trumpą laiką galima ryškiai ir greitai padaryti teigiamą pokytį, išspręsti problemą, kuri aktuali visai visuomenei“, – sakė viešųjų ryšių specialistas.

Laboratorijos vadovas anksčiau šią savaitę yra sakęs, kad „nusimato kelių savaičių, o galimai ir mėnesio laikotarpis, kai baigsis seniau nupirktos gyventojų tyrimui būtinos priemonės, o naujos dar nebus atvykusios“. Todėl, pasak jo, bus rengiami pirkimai neskelbiamų derybų būdu, jį tobulinant – užtikrinant viešumą bei skaidrumą, sudarant galimybę dalyvauti pirkimuose visiems norintiems tiekėjams ir nustatant geriausios kainos laimėtoją vienu metu atplėšus vokus.

Dėl šių pirkimų laboratorija nesutaria su Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), kuri teigia, kad neskelbiamų derybų būdas gali būti pasirenkamas tik išimtiniais atvejais, o „patobulintų“ neskelbiamų derybų pirkimų būdo įstatymas nenumato.

Laboratorija sulaukė dėmesio po to, kai prieš kelias savaites paaiškėjo, jog gali pritrūkti Covid-19 tyrimams reikalingų mėgintuvėlių. Nuo rudens įstaigai vadovaujantis D. Bakša aiškino, jog tokia situacija dėl kai kurių priemonių stygiaus susidarė dėl pernelyg ilgai trunkančių ir sunkiai prognozuojamų viešųjų pirkimų procedūrų. VPT pažymi, jog laboratorija turėjo anksčiau ir geriau planuoti pirkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių