Nesvylanti keptuvė – puikus pasirinkimas, jei renkatės atsakingai Pereiti į pagrindinį turinį

Nesvylanti keptuvė – puikus pasirinkimas, jei renkatės atsakingai

2024-02-06 11:42 kauno.diena.lt inf.

Nelipni keptuvė yra geriausia priemonė ruošiant purius omletus, auksinius ir traškius blynus bei subtilias žuvies file – patiekalas nelips prie keptuvės dugno ir žaviai slidinės jo paviršiumi.

Jei dažnai kepate kiaušinius, trapią žuvį ar kitus gaminius, kurie turi išlaikyti formą – naudinga virtuvėje turėti bent vieną nepridegančią keptuvę. Ji puikiai tinka tiems, kurie kuriems reikia lengvai valomų virtuvės reikmenų, ir tiems, kam patinka, kai naudojant indą galima apsieiti su vos lašeliu riebalų.

Tokio tipo keptuvės paprastai yra pigesnės, lengvesnės ir paprasčiau valomos nei, pavyzdžiui, ketaus ar nerūdijančio plieno keptuvės, tad yra itin mėgstamos ir populiarios.

Svarbu paminėti: jei turite nepridegančią keptuvę, svarbu nesubraižyti jos netinkamais įrankiais ir neįkaitinti virš 200 °C – naudoti minimalią arba vidutinę kaitrą.

Esame išbandę daugybę keptuvių, todėl drąsiai galime rekomenduoti keletą keptuvių, kurios išlaikė tarnavimo laiko ir kokybės testą.

www.aristocracy.lt pasididžiavimas – keptuvė A STAR IS BORN  (atnaujinta –  BLACK CUBE) –  bandymų metu paskirstė šilumą gerokai tolygiau nei kitos nepridegančios keptuvės dėl savo trisluoksnės lietojo aliuminio ir plieno konstrukcijos. Platėjantis keptuvės kraštelis leidžia lengvai nubraukti maistą nuo keptuvės šonų, apversti keptus kiaušinius, omletus bei perkelti juos į lėkštę. Itin atsparus nesvylantis keptuvės paviršius papildytas keramikos dalelėmis ir papildomai tvirtinamas šiek tiek iškiliu, žvaigždžių raštą primenančiu nerūdijančio plieno tinkleliu, kuris apsaugo paviršių nuo įbrėžimų, net jei naudojate metalinius įrankius.

Partnerio nuotr.

Aukšta, platėjanti trisluoksnė keptuvė su nerūdijančio plieno rankena stipriu pavadinimu SHARK SKIN („Ryklio oda“) pasižymi labai dideliu tvirtumu ir išskirtiniu nepridegančio sluoksnio storiu (300 proc. didesniu nei įprastas purškiamas nelimpantis sluoksnis), kuris yra nežymiai reljefinis, kas jį padaro itin atspariu dėvėjimuisi.

Partnerio nuotr.

Jei gaminate maistą ant indukcinės viryklės ir mėgstate stilingus daiktus, rinkitės itališką, nepridegančią aliuminio keptuvę ALTA ALBLACK. Tai – puikus pasirinkimas žmonėms, kuriems patinka gaminti be rūpesčių, nes ji dengta saugia, nepridegančia B Cristal danga, kuri yra nelipni iš abiejų pusių, patvari, reikia mažai riebalų, lengvai plaunama tiek rankomis, tiek indaplovėje. Gaminant tokioje keptuvėje sunaudojama ir mažiau riebalų.

Nerūdijančio plieno rankena yra dengta specialiu silikonu, tad visuomet išlieka vėsi – saugi naudoti. Keptuvės dizainas leis maistą patiekti tiesiai ant stalo tame inde, kuriame jį ir ruošėte.

Partnerio nuotr.

Kokybiška neprideganti keptuvė turi puikias tradicinės keptuvės savybes – tolygiai kaista, nesideformuoja, klasikiniai platėjantys šonai, geras korpuso ir rankenos svorio balansas, kuris, parinktas teisingai, leis lengvai manevruoti keptuve.

Lietas aliuminis geriausiai paskirsto šilumą. Nelipni keptuvė, kuri tolygiai paskirsto šilumą visame kepimo paviršiuje, ne tik neleis jūsų maistui pridegti, bet ir tarnaus ilgiau. Nelipni danga greičiau suyra esant aukštai temperatūrai, todėl perkaitinimas gali sutrumpinti tokio tipo keptuvės tarnavimo laiką.

Ketaus indą primenanti storasienė keptuvė iš aliuminio

Siūlome dar vieną gerai išbandytą aliuminio keptuvę: 2,5 mm storio sienelės ir dekoratyvus 5 mm storio kraštelis primena sunkius ketaus indus, tačiau keptuvė yra neįtikėtinai lengva, itin gerai įkaistanti ir paskirstanti šilumą, o baigus gaminti – greičiau atvėstanti.

Keptuvė dengta saugia, sveikatai kenksmingų medžiagų neturinčia PPG danga, kuri užtikrina glotnų ir lygų, nelimpantį paviršių, todėl gamindami galite naudoti mažiau riebalų ir maitintis sveikiau. Be to, tokį paviršių gerokai lengviau išvalyti.

Partnerio nuotr.

Kad ir kokią ypatingą keptuvę turėtumėte, atminti reikia viena – indas tarnaus ilgiau jį tinkamai prižiūrint ir tinkamai naudojant. Niekada neperkaitinkite keptuvių ir nevalykite jų šiukščiomis, agresyviomis  priemonėmis.

Maisto gaminimas – tai procesas, kuris reikalauja dėmesio ir geros emocijos. Saugokite savo virtuvės pagalbininkus ir jie tarnaus Jums ilgai.

Pasidalinsime puikiu receptu, kurį nesunkiai pagaminsite nesvylančioje keptuvėje

Partnerio nuotr. 

Saldūs cukinijų blynai

Jeigu ruošiatės pirmą kartą gaminti šį patiekalą vaikams, štai jums trys laiko patikrintos rekomendacijos:

1. Cukinijų žievelę nulupkite taip, kad nebūtų nė pėdsako žalios spalvos; 

2. cukinijas smulkiai sutarkuokite burokine trintuve, arba dar geriau – smulkesne;

3. blynų tešlą atskieskite pienu. Kuo skystesnė tešla, tuo plonesni bus blynai, o  kuo jie bus plonesni, tuo geriau sukeps daržovės, ir jų nepastebės net išrankiausias vaikas.

Ingredientai (išeis 2 didelės arba 4 nedidelės porcijos blynų):

1 puodelis tarkuotų cukinijų be žievelės ir be sėklų (1 puodelis – 250 ml);

1 puodelis miltų;

1 kiaušinis;

Žiupsnelis druskos;

~½–1 v. š. cukraus;

~½ puodelio pieno;

Aliejaus (blynams kepti).

Patiekite su mėgstamais priedais: cukrumi, sirupu, uogiene, šviežiomis sezoninėmis uogomis ar kt.

Ruošimas:

1. Į didelį dubenį sukrėskite tarkuotas cukinijas, miltus, kiaušinį, druską ir cukrų. Po truputį pildami pieną, maišykite, kol gausite nelabai tirštą, bet ir ne visai skystą tešlą. Stebėkite, kiek tiksliai pieno reikės, nes gali skirtis cukinijų sultingumas, kiaušinio dydis, miltų rūšis ir t. t. Tešla turėtų būti tokio tirštumo, kad šaukštu įpilta į keptuvę nesunkiai išsilietų į plonus blynelius.

2. Jeigu neskubate, užmaišytą tešlą galite 15–20 min. pabrinkinti, o tuomet dar kartą lengvai išmaišyti.* 

3. Įkaitintuose riebaluose, ant vidutinės ugnies iškepkite blynus, leisdami jiems iš abiejų pusių gražiai apskrusti.

4. Patiekite iš karto su mėgstamais priedais (mes šįkart senamadiškai barstėme cukrumi ir valgėme su avietėmis bei laukinėmis gervuogėmis).

Partnerio nuotr.

* Jeigu užmaišėte daugiau tešlos negu galite sunaudoti iš karto, uždenkite dubenį su maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Blynus galėsite iškepti po kelių valandų arba net kitą dieną. Tik nepamirškite prieš kepdami tešlą permaišyti.

Parduotuvėje aristocracy.lt visuomet padės išsirinkti tai, kas geriausia Jums ir Jūsų virtuvei.

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų