„Maxima“ akcijų leidinys – apsipirkite taupiau ir sumaniau

  • Teksto dydis:

Kainoms kylant, vis daugiau žmonių ieško būdų kaip ir kur sutaupyti. Žinoma, pagrindinę išlaidų dalį daugelyje namų ūkių sudaro maisto produktai ir buities prekės. Todėl norint sutaupyti, verta atidžiai įvertinti savo prekių krepšelį jūsų mėgstamiausioje maisto prekių parduotuvėje.

„Maxima“ akcijų leidinys – puikus būdas norintiems pradėti taupyti. Jame galite rasti šiuo metu prekybos tinkle taikomas akcijas, nuolaidas, o susipažinti su juo galite ir neišėję iš namų. Jeigu keliaujate ir planuojate vykti į Latviją, ten taip pat galite pasinaudoti puikia galimybe rasti visas „Maxima“ akcijas vienoje vietoje.

Brangsta pagrindinės maisto prekės

Ekspertai skaičiuoja, kad lyginant su 2021 m., šiemet maisto produktų kainos vidutiniškai augo 6 proc. Populiarūs maisto produktai, tokie kaip bulvės, aliejus, juoda duona, pieno produktai – brango net 10 procentų. Taigi nesuklysime sakydami, kad bent 10 proc. brango ir vidutinis jūsų maisto krepšelis. Jei ir jūs pajutote, kad jau kuris laikas maistui išleidžiate daugiau – siūlome skaityti toliau ir sužinoti kelias gudrybes kaip galima apsipirkti taupiau.

Pagrindiniai taupymo principai

1. Nešvaistykite maisto

Maisto švaistymas yra didžiulė problema visame pasaulyje. Ar žinojote, kad vidutinis europietis per metus išmeta 95–115 kg maisto. Tai yra apie 300 gramų maisto kasdien!

Todėl pirmas žingsnis taupymo link – įvertinti, kokie produktai dažniausiai sugenda ir nebūna suvartoti būtent jūsų namuose. Dažnai tai tokie produktai, kurie yra pakuojami dideliais kiekiais, pavyzdžiui, pienas, grietinė, įvairios konservuotos daržovės ir t. t. Juk labai dažnai išpilame „tik truputį“ pasenusio pieno ar saulėje džiovintus pomidorus perkame tik dėl vieno patiekalo, o likusį stiklainiuką nukišame į giliausią šaldytuvo lentynos kampą. Pastebėjus tokius produktus, reikėtų stengtis įsigyti mažesnes pakuotes ar, jei mažiausia pakuotė jums vis tiek yra per didelė, paieškoti sveriamų alternatyvų. Pavyzdžiui, tų pačių minėtų saulėje džiovintų pomidorų galima įsigyti ir konservuotų, ir sveriamų. Tik sveriamų atveju galite įsigyti tiksliai tiek, kiek reikia jūsų receptui.

O jei sveriamos prekės nerandate, tuomet būtinai suplanuokite kitą patiekalą su šiuo ingredientu, kad maisto likučių nereikėtų išmesti. Juk išmesdami maistą išmetate ne tik maisto produktą, bet ir savo pinigus.

2. Negendančius produktus įsigykite su nuolaida

Dar vienas svarbus aspektas, padedantis įsigyti kasdienių prekių pigiau, tai akcijų ir nuolaidų sekimas. „Maxima“ akcijų leidinys internete gali padėti greičiau pastebėti atsiradusias akcijas jums aktualioms prekėms ir sutaupyti. Pavarčius leidinį verta susidaryti prekių, kurios jums reikalingos, sąrašą ir eiti apsipirkti tik su juo. Taip ne tik nepamiršite šiuo metu akcijinių prekių, bet ir išvengsite impulsyvių pirkinių.

Programėlės maisto planavimui

Norint sutaupyti gaminant valgyti, svarbu ne tik įsigyti pigesnius produktus, bet ir juos kūrybiškai panaudoti, kad neliktų ingredientų likučių, tik užimančių vietą šaldytuve. Puikus būdas tą padaryti – iš anksto planuoti maistą, kad savaitgalį apsipirkdami jau žinotumėte, kiek ir kokių ingredientų jums tiksliai reikės.

– „Paprika“ – tai viena populiariausių maisto planavimo programėlių. Ji leidžia sudaryti pirkinių sąrašą, išsaugoti savo receptus, planus galima sinchronizuoti keliuose įrenginiuose vienu metu.

– „Eat This Much“ – programėlė, kuri ne tik leidžia sudaryti prekių sąrašą, bet ir siūlo receptus. Programėle lengva naudotis, siūlo daug receptų pagal jūsų pasirinktą mitybos planą. Minusas – kai kurios programėlės funkcijos yra mokamos.

– „Sorted Food“ – meniu prenumerata, kuri specialiai pritaikyta maisto taupymui. T. y., tos savaitės ingredientai (pvz., prieskoninės žolelės) yra universaliai panaudojami keliuose patiekaluose. Galima rinktis iš įvairių mėsiškų ar vegetariškų meniu. Programėlę pirmą mėnesį galima išbandyti nemokamai.

O kokius taupymo patarimus, kai kalbama apie maistą, esate išbandę jūs? Kas labiausiai pasiteisino? Pasidalykite savo nuomone komentaruose!


Šiame straipsnyje: Maximaakcijų leidinysnuolaidos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių