LTG grupė skelbia atitinkanti listinguojamų įmonių standartus

  • Teksto dydis:

Valstybės valdomos „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės valdymo modelis atitinka geriausias listinguojamų įmonių praktikas ir standartus, skelbia grupė.

Tai LTG pirmadienį pranešė atlikusi įvertinimą pagal „Nasdaq Vilnius“ biržos patvirtintą listinguojamų bendrovių valdysenos kodeksą.

Grupės atstovė Ieva Kvaraciejūtė BNS teigė, kad vertinimą atliko grupės Teisės ir valdysenos skyrius.

„LTG grupė nėra listinguojama biržoje, tačiau siekdami užtikrinti aukščiausią akcininko, klientų ir kitų suinteresuotų šalių pasitikėjimo lygį, vadovavomės kodekso rekomendacijomis. Tai leido ir patiems įsivertinti esamą padėtį bei tobulinti bendrovės valdymą. Norime tapti patikimumo ir skaidrumo pavyzdžiu“, – pranešime teigė LTG grupės generalinis direktorius Egidijus Lazauskas. 

„Ši iniciatyva demonstruoja LTG siekį laikytis aukščiausių valdysenos ir skaidrumo standartų norint išlaikyti akcininko, klientų ir kitų suinteresuotų šalių pasitikėjimą, didinti bendrovės konkurencingumą“, – teigė „Nasdaq Vilnius“ prezidentas Gediminas Varnas.

Atliekant vertinimą buvo analizuojami LTG grupės valdysenos principai, apimantys bendrovės valdymo struktūrą ir atskaitingumą, interesų konfliktų prevenciją, atlygio politiką, suinteresuotų šalių dalyvavimo valdysenoje galimybes, informacijos atskleidimo principus ir nepriklausomą auditą. 

Vieni pagrindinių „Nasdaq Vilnius“ listinguojamų bendrovių valdysenos kodekso tikslių – skatinti bendroves tobulinti valdyseną, išlaikyti jos kokybę ir tinkamai informuoti akcininkus apie jų teises, o jos taikymas leidžia vienodai vertinti bendrovės skaidrumą tiek vietos, tiek užsienio rinkose. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių