Lietuvos transporto sektorius ruošiasi kietajam „Brexitui“

„Versli Lietuva“ kartu su Lietuvos nacionaline vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ trečiadienį organizuoja specializuotą renginį Lietuvos transporto sektoriaus pasiruošimui galimam kietojo „Brexito“ scenarijui, jeigu Jungtinė Karalystė (JK) išstotų iš ES be susitarimo.

Kaip skelbia „Linava“, renginio tikslas yra suteikti įmonėms praktinių žinių apie teisinius ir procedūrinius muitinės pokyčius, kurie palies Lietuvos transporto sektorių po JK išstojimo iš ES, ir taip padėti Lietuvos transporto ir logistikos įmonėms pasiruošti pokyčiams po „Brexito“.

Teisinius ir procedūrinius muitinės pokyčius, jei JK taps ne ES šalimi, pristatys Muitinės departamento Muitinės kontrolės organizavimo skyriaus viršininko pavaduotojas Vitalis Vareikis.

Vienas renginio svečių, skaitysiančių pranešimą, – Uwis Liebschneris, „dbh Logistics IT AG“ muitinės konsultantas, Tarptautinės uostų bendrijos sistemų asociacijos (IPCSA) muitinės komiteto pirmininkas, turi 18 metų darbo Vokietijos muitinėje patirtį. Pranešimus taip pat skaitys „Linavos“ sekretorius transporto politikai Tomas Garuolis ir Muitinės departamento Muitinės kontrolės organizavimo skyriaus vyr. patarėjas Vitalis Vareikis. Renginyje dalyvaus Lietuvos vežėjų ir logistikos sektoriaus įmonės.

JK, penkta pagal dydį pasaulio ekonomika, ES ketina palikti kovo 29 d. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių