Lietuva pirmą kartą istorijoje tiesiogiai pardavė grūdus į Saudo Arabiją

  • Teksto dydis:

Saudo Arabijos valstybinė grūdų organizacija per tarptautinį konkursą pirmadienį nupirko 115 tūkst. t kviečių iš Lietuvos grūdų prekybos bei eksporto įmonės „Agrorodeo“. Lietuviško kapitalo bendrovė „Agrorodeo“ yra pirmoji Baltijos šalyse, kuriai pavyko tiesiogiai, tarptautinio pardavimo konkurso būdu, parduoti grūdus į Saudo Arabiją, pažymima bendrovės pranešime.

Iki šiol lietuviški grūdai į Saudo Arabiją būdavo gabenami per tarptautines korporacijas. Įprastai Lietuvos grūdų prekybos kompanijos parduoda lietuviškus grūdus tokioms grūdų eksporto milžinėms kaip „Louis Dreyfus“, „ADM“, „Cargill“, „Bunge“ ar kitoms užsienio bendrovėms, kurios turi leidimus tiesiogiai eksportuoti grūdus į Saudo Arabijos rinką.

Bendrovė „Agrorodeo“ gavo leidimą dalyvauti valstybiniame Saudo Arabijos grūdų konkurse 2017 metų pabaigoje. Bendrovės generalinis direktorius Robertas Lapinskas pasakoja, kad, norint sėkmingai dalyvauti užsienio šalių skelbiamuose valstybiniuose grūdų pardavimo konkursuose, svarbu ne tik oficialūs leidimai, bet ir įmonės reputacija bei patikimumas.

„Tai, kad kaip lygūs su lygiais galime konkuruoti su didžiausiomis pasaulio įmonėmis, yra didžiulis pasiekimas ir mūsų kompetencijos įrodymas“, - pranešime cituojamas bendrovės vadovas.

Saudo Arabijos valstybiniame grūdų pardavimo konkurse iš viso buvo nupirkta 625 tūkst. tonų grūdų, iš kurių beveik penktadalis - iš Lietuvos. Du laivai, gabenantys šią Lietuvai istorinę kviečių siuntą, bus išgabenti iš Baltijos uostų rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių