„Lidl“ balandį patrigubino paramą vaikams: su pirkėjais paaukojo kone 10 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

„Lidl“ parduotuvių lankytojai jau trečius metus iš eilės vieno mygtuko paspaudimu gali skirti už depozito tarą gautus pinigus vaikams, prisidėdami prie projekto „Už saugią aplinką mūsų vaikams“. Surinktas lėšas prekybos tinklas iki šiol padvigubindavo ir pervesdavo vaikų dienos centrais besirūpinančioms organizacijoms – „Caritas“, Maltos ordino pagalbos tarnybai ir „Gelbėkit vaikus“. 

Balandį, atsižvelgiant į sudėtingą vaikų dienos centrų situaciją koronaviruso pandemijos metu, „Lidl“ klientų aukojami pinigai padidinti tris kartus. Iš viso praėjusį mėnesį prekybos tinklas kartu su pirkėjais vaikams paaukojo beveik 10 tūkst. eurų bei lygiomis dalimis paskirstė organizacijoms.

„Karantino metu vaikų dienos centrai negali pilnai funkcionuoti, tačiau jų savanoriai ir darbuotojai vaikais rūpintis nenustojo – teikia vaikams ir jų tėvams emocinę paramą, organizuoja maistą šeimoms. Tai reiškia, kad papildomų lėšų centrams reikės ne tik po karantino, siekiant grįžti į įprastą gyvenimo ritmą, bet ir jau dabar. Todėl nusprendėme nieko nelaukdami padidinti savo indėlį į labiausiai pažeidžiamų vaikų gerovės užtikrinimą ir pirkėjų paramą didiname tris kartus. Kviečiame pirkėjus būti atsakingais ir skirti depozito sumą vaikams, nes jiems svarbus yra kiekvienas euras“, – sako „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta.

Karantino metu – įvairiapusiškos problemos

Anot „Caritas“ generalinės sekretorės Deimantės Bukeikaitės, vaikai labiausiai vertina galimybę lankyti vaikų dienos centrus fiziškai ir nekantrauja, kada galės čia sugrįžti. Jos teigimu, karantino laikotarpiu yra ieškoma naujų būdų vykdyti užimtumo veiklas su vaikais nuotoliniu būdu, tačiau visgi šiuo metu tapo sudėtingiau bendrauti ir su vaikais, ir su jų tėvais.

Nusprendėme nieko nelaukdami padidinti savo indėlį į labiausiai pažeidžiamų vaikų gerovės užtikrinimą ir pirkėjų paramą didiname tris kartus.

„Jeigu anksčiau tėvai teigiamai atsakydavo į kvietimą apsilankyti vaikų dienos centre ir aptarti jų atžalos situaciją, šiuo metu kalbėtis su tėvais yra sunkiau. Be to, karantinas sumažino galimybes padėti vaikams su jų namų darbais, todėl tikėtina, kad jie dar labiau atsiliko mokymosi procese nuo kitų šeimų vaikų, kuriems gali pagelbėti tėvai“, – sako D. Bukeikaitė.

Maltos ordino pagalbos tarnybos organizacinės plėtros vadovas Edvinas Regelskis pasakoja, kad šiuo metu psichologinės pagalbos prireikė ne tik vaikams, bet ir dienos centruose dirbantiems žmonėms.

„Jaučiame savo darbuotojų perdegimo riziką – jų darbas pasikeitė, tapo lankstus, o ateitis – nenuspėjama. Jie, būdami socialiniais darbuotojais ar pedagogais, per trumpą laikotarpį turėjo išmokti padėti šeimoms išgyventi ekstremalią situaciją, pakonsultuoti informacinių technologijų klausimais, patarti, kaip sveikai maitintis ar išklausyti jų kasdienes problemas. Todėl planuojame artimiausiu metu rengti specialistų konsultacijas savo darbuotojams, kad jie galėtų gauti taip reikiamą psichologinę pagalbą. Itin vertiname „Lidl“ mums suteikiamą paramą, nes ją galime panaudoti ten, kur jos labiausiai reikia“, – teigia E. Regelskis.

Iš viso jau paaukota daugiau nei 130 tūkst. eurų

Reaguodamas į šalyje susiklosčiusią situaciją, „Lidl“ anksčiau nei planuota „Caritas“, Maltos ordino pagalbos tarnybai ir „Gelbėkit vaikus“ perdavė pinigus už pirmuosius keturis šių metų mėnesius, taip pat, per Velykas „Lidl“ už 7 500 eurų nupirko įvairiausių maisto produktų, kuriuos organizacijos išdalino vaikams ir jų šeimoms.

Prisidėti prie pagalbą vaikams teikiančių organizacijų gali kiekvienas prekybos tinklo „Lidl“ taromatais besinaudojantis žmogus, paspaudęs mygtuką „aukoti“. Balandį iš viso vaikų dienos centrus koordinuojančias organizacijas pasiekė beveik 10 tūkst. eurų.

Per projekto vykdymo laikotarpį vaikų dienos centrams buvo surinkta daugiau nei 132 tūkst. eurų, kurie lygiomis dalimis išdalinti minėtoms organizacijoms. Jos šias lėšas panaudojo būtiniausioms reikmėms: nuo gyvybiškai svarbių remonto darbų iki savanorių, socialinių darbuotojų bei užimtumo specialistų mokymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių