„Klaipėdos vanduo“ pagerbtas aukso medaliu

  • Teksto dydis:

Tradiciškai prieš Kalėdas Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) apdovanoja kasmetinio konkurso „Lietuvos metų gaminys” nugalėtojus. Šiemet ekspertų komisija aukso medalį Ekologijos ir aplinkosauginės pramonės grupėje skyrė AB „Klaipėdos vanduo“.

Aukščiausiu apdovanojimu įvertinta uostamiesčio vandentvarkos specialistų suprojektuota ir įrengta kilnojamoji vandens ruošykla Karklėje.

„Karklės vandenvietėje iš gręžinio išgaunamas vanduo turi per daug geležies, amonio, todėl kokybės pagerinimui reikėjo skubiai spręsti, ką daryti – statyti stacionarų vandens ruošimo cechą, kas užimtų pakankamai daug laiko ir lėšų, ar ieškoti kitų sprendimų“, - pasakojo Aidas Birgėla, AB „Klaipėdos vanduo“ Vandens departamento vadovas.

Netolimoje ateityje Karklės vandenvietę planuojama prijungti prie Klaipėdos miesto vandentiekio tinklų, todėl neatrodė tikslinga statyti stacionarią vandens ruošyklą. Taip AB „Klaipėdos vanduo“ Vandens departamento specialistams kilo idėja suprojektuoti ir pastatyti kilnojamąją vandens ruošyklą, kuri būtų nesunkiai transportuojama ir pritaikoma bet kurioje kitoje našumu ir vandens sudėtimi panašioje vandenvietėje.

Karklės vandens ruošykla unikali tuo, kad yra pirmoji tokia Lietuvoje ir visi vandens gerinimo įrenginiai su vandens rezervuarais yra sumontuoti mobiliame konteinerinio tipo namelyje. Todėl statinys gali būti greitai ir nesunkiai transportuojamas.  O esant poreikiui yra galimybė keisti ir vandens paruošimo technologinį procesą.

„Vakarų Lietuvoje vandens kokybė yra itin problemiška. Kone kiekviename gręžinyje randame elementų, kuriuose reikia pašalinti ar neutralizuoti. O tokios kilnojamosios vandens ruošyklos tikrai padės greičiau aprūpinti klientus kokybišku vandeniu. Neabejoju, kad mūsų išradimu pasinaudos ir kolegos iš kitų šalies vandentvarkos įmonių“, - sakė apdovanojimą iš LPK priėmęs Algirdas Špučys, AB „Klaipėdos vanduo“ Gamybos direktorius.

Per pastaruosius trejus metus AB „Klaipėdos vanduo“ pelnė jau ketvirtą LPK aukščiausią apdovanojimą už inovacijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Klaipėdos vanduo- lygu vienintelei duonos kepyklai mieste. Visi priversti naudotis monopolio paslaugomis, atimama teisė rinktis. Bepigu tobulėti, kai pelnas planuojamas mokesčių kėlimu

Keistai atrodo

Keistai atrodo portretas
tie ponai. Kazkoki medali isgalvojo, lekia is Vilniua uz Pinigus tikriausiai kad iteikti. Plain action. Mums atrodo kad ministeriai turi dirbti, o ne medaliu iteikinejimo demo dalyvauti.

aha

aha portretas
Teisingas pastebėjimas-esi asilas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių