„Kietaviškių gausos“ šiltnamiuose jau pasodinti pirmieji pomidorai

  • Teksto dydis:

„Kietaviškių gausos“ modernizacijos procesas artėja link finišo tiesiosios – šį mėnesį naujajame šiltnamyje buvo pasodinti pirmieji pomidorai.

Moderniame šiltnamyje išaugintų pomidorų derliaus laukiama balandžio pradžioje, o lietuviškų ilgavaisių agurkų derlius bus skinamas jau vasario mėnesį.

Lietuviški pomidorai – ankstyvą pavasarį

Pirmieji pomidorai „Kietaviškių gausos“ šiltnamiuose pradėti sodinti sausio viduryje, o šiuo metu jau apsodintas net 7,5 hektarų plotas. Šių daržovių derlių planuojama nuimti pavasariui įpusėjus – balandžio mėnesį.

„Lietuviai mieliau renkasi lietuvišką, o ne iš užsienio atgabentą produkciją. Nuo šių metų lietuviškų daržovių galėsime pasiūlyti įsigyti ištisus metus, o dabar nekantriai laukiame balandžio mėnesio, kuomet nuimsime pirmąjį pomidorų derlių. Šis metų laikas mums labai reikšmingas, nes vartotojams tieksime išskirtinai aukštos kokybės produkciją ir norime juos informuoti apie visus metus Lietuvoje natūraliai augančias daržoves“ – sako „Kietaviškių gausos“ verslo plėtros vadovas Karolis Montvila.

Keisis vartojimo įpročiai

Šiuo metu įmonėje įgyvendinamas modernizacijos procesas buvo pradėtas siekiant įtvirtinti naują daržovių auginimo būdą Lietuvoje. Šis būdas padidins išauginamų daržovių apimtis, tad ir lietuvių daržovių vartojimo įpročiai keisis – jie šviežiomis lietuviškomis daržovėmis galės mėgautis ištisus metus.

Anot K. Montvilos, žiemą labai jaučiamas šviežių daržovių trūkumas, todėl galimybė jas įsigyti žiemos sezonu, turėtų praplėsti asortimentą ir taip pat pakeisti žmonių požiūrį į kasdienio maisto racioną. „Mūsų šiltnamiuose užaugintos daržovės išsaugo tikrąjį kvapą ir skonį. Jos šiomis savybėmis nukonkuruoja užsienietišką produkciją“ – sako K. Montvila.

Lietuviai rūpinasi sveikais savo ir savo šeimos narių mitybos įpročiais, todėl pastaruoju metu pastebimas išaugęs daržovių vartojimas. „Pabaigę modernizacijos procesą šviežių produktų galėsime pasiūlyti ištisus metus. Tokiu būdu prisidėsime prie to, kad Lietuvos gyventojai suvartos daugiau daržovių ir gyvens sveikiau“ – sako K. Montvila.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių