Kelių direkcija iš bankų ketina skolintis 100 mln. eurų

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) su bankais tariasi dėl 100 mln. eurų kreditavimo (overdrafto) jos įgyvendinamiems projektams, sako bendrovės vadovas Marius Švaikauskas.

Jis neįvardijo konkrečių bankų, tačiau teigė, kad derybos šiuo metu yra „pasirašymo stadijoje“.

„Intensyviai kalbamės su bankais ir jau turime pasirašymo stadijoje iš geriausių pasiūlymų, kad pasiimtume 100 milijonų overdraftą, kad galėtume daryti daugiau nei suplanavę padaryti“, – trečiadienį Seimo Ekonomikos komitete sakė M. Švaikauskas.

Jo teigimu, skolintis iš bankų direkcija gali nuo šių metų pradžios, kai iš valstybinės įmonės tapo akcine bendrove.

„Tapome AB-u ir turime ieškoti galimybių ir patys ir užsidirbti ir susifinansuoti“, – sakė M. Švaikauskas.

Šiais metais direkcijos planuojamas biudžetas siekia 625 mln. eurų, lėšos iš Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) lėšų turėtų sudaryti mažiau nei pusę šios sumos – 364 mln. eurų.

„Norime paneigti tam tikrą mitą, kad direkcija visas lėšas planuoja tik iš KPPP, šiandien KPPP dalis bendroje finansavimo struktūroje sudaro 48,26 procento“, – teigė M. Švaikauskas.

Iš valstybės biudžeto direkcija planuoja gauti dar 134 mln. eurų karinio mobilumo projektams, po 44 mln. eurų – iš Europos Sąjungos fondų ir pagal Europos infrastruktūros tinklų priemones (CEF), 13 mln. eurų – iš kitų šaltinių.

Tačiau įmonės planams trūksta 28 mln. eurų, šį trūkumą turėtų padengti overdraftas.

Direkcijos šių metų prioritetas – strateginiai projektai, valstybinės reikšmės kelių remontui ir plėtrai direkcija šiemet planuoja skirti 264 mln. eurų, kelių priežiūrai – 78 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A0

A0 portretas
Susisiekimo ministras turetu atidziau pasidometi kas tas naujas vadovas kuris turi eile interesu konfliktu. Jau ir siose pareigose yra nusisalines o parasus deda jo parankiniai. Ir kaip per konkursus nekviecia i kandidatai o pareigas uzima jo parankiniai ypac is vilniaus vandenu, visi su kuriais jis ir anksciau uzsieme neteiseta veika. Kai kurie pinigu plovejai ji lydi dar nuo savivaldos ar policijos laiku. Kas tas medziotojas?

Kai saviskiu

Kai saviskiu portretas
keliu tiesimo imones pradeda supirkineti konkurentus - reikes gi nauju uzsakymu padidejusiems saviskiu apetitams!

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kažkada galėjom didžiuotis Lietuvos keliais
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių