„Ignitis“: nefiksuotos kainos sutartys liks to pageidaujantiems klientams

  • Teksto dydis:

Energetikos bendrovei „Ignitis“ kiek anksčiau vienašališkai nusprendus nutraukti su birža nesusietos nefiksuotos elektros kainos sutartis ir sulaukus dalies klientų nepasitenkinimo, įmonė antradienį patikslino savo poziciją, jog šiuos planus toliau galės naudoti to pageidaujantys klientai.

Vis dėlto įmonė pabrėžia, kad nuo Naujųjų metų tokiems klientams elektros kaina keisis.

„Klientai, kurie nori likti nefiksuoto termino planuose, gali tai padaryti. Kaip skelbėme jiems siųstuose pranešimuose, vartotojas turi teisę nesutikti su pokyčiais. Svarbu suprasti, kad nesutikimas su sutarties pakeitimu nereiškia, kad kaina nesikeis“, – teigiama „Igničio grupės“ pranešime.

Pasak įmonės, su pokyčiais iki šiol nesutiko aštuoni klientai: „Jiems liks galioti nefiksuoto termino sutartis, o tiekimo kaina keisis sutartyje nustatytomis sąlygomis apie tai atskirai informavus vartotojus“.

Portalas 15min.lt praėjusį penktadienį paskelbė, jog nefiksuotą elektros kainą pasirinkę „Ignitis“ nepriklausomo tiekimo buitiniai vartotojai sulaukė pranešimų, kad jos nebelieka – vietoj to bendrovė siūlo pasirašyti 36 mėnesių sutartis fiksuotais tarifais, kurie įsigaliotų nuo 2023 metų sausio, jeigu klientai nieko nedarys. 

„Ignitis grupė“ teigia praėjusią savaitę apie pokyčius informavusi 40 tūkst. klientų.

Įmonės atstovė Laura Beganskienė BNS teigė, jog laiškuose klientams buvo nurodyta galimybė nesutikti su pasiūlymu. Vis dėlto „Ignitis grupė“ antradienį pripažino neaiškiai komunikavusi ir nepakankamai išsamiai paaiškinusi apie pokyčius.

Pasak įmonės, toks sprendimas priimtas apskaičiavus pirmojo 2023 metų pusmečio elektros kainą, kuri viršys 65 centus už kilovatvalandę (kWh) ir bus gerokai aukštesnė negu kitų bendrovės siūlomų planų kainos.

„Ignitis“ pabrėžia, kad nefiksuotos kainos planas nėra susietas su biržos kainomis – galimybė už elektrą vartotojams reguliariai mokėti pagal biržos kainas ir toliau išlieka.

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) portalui lrt.lt anksčiau teigė, jog vartotojai turi teisę nepritarti tiekėjų siūlomiems sutarčių pakeitimams – tokiu atveju sutartis turi būti vykdoma pagal senas sąlygas, be tiekėjo pasiūlytų pakeitimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

S.S.S.

S.S.S. portretas
ką čia nusišneki, nuo kada buvo 7 centai?

To tik

To tik portretas
Reikejo laiku pasiimti ilgalaiki fiksuota tarifa ir turetum 7 centus dabar. Tad kaltink save, kad ne kitus kad bloga tarifa pasirinkai ar nepasirinkai, kad pinigus i piramide idejai, o ne i akcijad, kad mokykloje nosi rakinejai, kai kiti mokinosi. Traukinys sikanciu nelaukia.

tik

tik portretas
1 klijentai kaip seimas ir pati si administracija moka 7c uz kw o pensininkai 24 tai siuos plesikus visus deretu pasalint tautai susivienijus pastatyti saziningus zmones siuos atatinkamai ivertynus??===
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių