„Ignitis grupė“ ketina investuoti 700 mln. eurų į saulės ir vėjo projektus Latvijoje

  • Teksto dydis:

Valstybės valdoma energetikos bendrovė „Ignitis grupė“ per artimiausius metus į saulės ir vėjo parkus Latvijoje planuoja investuoti bent 700 mln. eurų, skelbia Latvijos visuomeninio transliuotojo portalas LSM.

„Per artimiausius metus Latvijoje mes planuojame investuoti apie 700 milijonų eurų ar daugiau. Daugiausia vėjo ir saulės energijos gamyboje, kad pasiūlytume aplinkai ir visuomenei žemiausias energijos kainas regione“, – Latvijos nacionalinei televizijai teigė „Ignitis grupės“ vadovas Darius Maikštėnas.

Taip pat skelbiama, kad „Ignitis“ planuoja sukurti didžiausią elektromobilių įkrovimo tinklą Baltijos šalyse.

„Manome, kad Baltijos šalims svarbu turėti stiprų elektromobilių įkrovimo tinklą. Kelis tūkstančius įkrovimo punktų turėsime ir Latvijoje“, – teigė D. Maikštėnas.

Tikimasi, kad būsimi saulės ir vėjo parkai gamybą pradės nuo 2025 metų, o 2030 metais jų pagaminama energija padidės iki 2,5 gigavato (GW).

„Apie trečdalis mūsų plėtros portfelio yra Latvijoje, kadangi mes tikime, kad Latvija turi stiprų potencialą pagaminti gerokai daugiau žaliosios energijos“, – teigė D. Maikštėnas.

„Ignitis grupės“ akcininkės Finansų ministerijos vadovė Gintarė Skaistė anksčiau teigė, kad „Ignitis grupės“ investicijos Latvijoje bei Lenkijoje leidžia sumažinti elektros kainas ir Lietuvos vartotojams.

Pernai skelbta, kad „Ignitis grupės“ antrinė bendrovė „Ignitis renewables“ įsigijo dvi Latvijos bendroves, vystančias vėjo ir saulės projektus, taip pat iš Švedijos kapitalo tarptautinės miškų pramonės grupės „Sodra Group“ išsinuomavo žemės sklypą, skirtą vėjo jėgainių parkui Latvijoje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
RUPUŽĖS -nuskalpavo LIETUVOS LIAUDĮ prisigrobė milžiniškus pelnus,o kai investuot į gerovę tai pas kaimynus,kad juos kur šikančius sutrauktu...

Anonimas

Anonimas portretas
normaliai cia va giu saika sugalvojo . vargsus nusmaugs ir pas kaimyna investuos nes matai ten mazesni mokesciai nei namie . durniu laivas

skiep

skiep portretas
visu balsu rekiama,kad Lietuva nepasigamina elektros o skolinti milijonai investuojami i elektros gamyba uzsieny.Sabotazas,ponas Kreivy.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių