G. Šimkus: tikrinant „Foxpay“ tikrinami ir įmonės akcininkai

Lietuvos banko (LB) vadovas Gediminas Šimkus sako, kad atliekant finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ patikrinimą, žiūrima ir tai, ar įmonės akcininkai bei galutiniai naudos gavėjai atitinka teisės aktų reikalavimus.

„Lietuvos bankas atlieka „Foxpay“ patikrinimą. Mes tikriname, ar įmonė užtikrina pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo prevenciją reglamentuojančių teisės aktų vykdymą. Taip pat yra klausimų dėl akcininkų arba galutinių naudos gavėjų atitikimo teisės aktų reikalavimams“, – žurnalistams penktadienį sakė G. Šimkus.

„Vyksta tyrimas, bus gauti rezultatai, padarytos išvados ir jų pagrindu bus vienoks arba kitoks sprendimas“, – kalbėjo LB vadovas.

Registrų centro duomenimis, „Foxpay“ vienintelė savininkė ir naudos gavėja yra Ieva Trinkūnaitė.

Įmonei 2023 metų pabaigoje – šių metų metų pradžioje vadovavo bei jos valdyboje iki šiol dirbo socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės sutuoktinis Mindaugas Navickas, tačiau į viešumą iškilus informacijai apie įmonės atžvilgiu atliekamus tyrimus, praėjusią savaitę nutarė iš jos pasitraukti.

G. Šimkus pabrėžė, kad LB tikrina visos „Foxpay“ veiklą bei teigė negalintis komentuoti, ar tikrinama ir M. Navicko veikla.

„Mes tiriame įmonės veiklą ir jos veiklą mes tiriame tiek, kiek tai yra susiję su Lietuvos banko mandatu. Pabrėžiu, kad esminis dalykas yra pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo prevencijos klausimas“, – teigė LB vadovas.

G. Šimkus taip pat neįvardijo, ar „Foxpay“ atliekamas planinis, ar neplaninis tyrimas, koks įmonės veiklos laikotarpis tiriamas, taip pat nenurodė, kada bus patikrinimo rezultatai.

Pati M. Navickienė trečiadienį sakė dėl sutuoktinio veiklos įmonėje „Foxpay“ laukianti kontroliuojančių institucijų verdikto, be to, ji teigė negalinti išsamiau komentuoti įmonės veiklos, kurioje jos sutuoktinis jau nedirba.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) BNS patvirtino ketvirtadienį gavusi generalinės prokurorės Nidos Grunskienės pavedimą patikslinti kai kurias su „Foxpay“ susijusias faktines aplinkybes.

Kaip skelbė naujienų portalas „Delfi“, įtarimų sukėlė ir valstybinėms bei privačioms įmonėms siūlomų „Foxpay“ kainų neatitikimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
tikriami tik nepartiniai akcininkai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių