Birštono sanatorija „Versmė“ dar labiau atsinaujina ir plečia paslaugų spektrą

  • Teksto dydis:

Pernai 50-ies metų jubiliejų atšventusi sanatorija „Versmė“ iš esmės atnaujino A korpusą, o šiemet ir toliau nestovi vietoje bei toliau gerina infrastruktūrą. Sanatorijoje atsirado naujų sveikatinimo ir laisvalaikio paslaugų, tad kiekvienas svečias čia galės ne tik kokybiškai atstatyti sveikatą, bet ir turiningai praleisti laiką.

Nuolatinis dėmesys atsinaujinimui

Prieš metus sanatorijoje renovuota A korpuso miegamoji dalis, o šiemet didelis dėmesys skirtas ir kitų erdvių remontui, kuriose lankytojai galės mėgautis sveikatinančiomis procedūromis bei pietauti jaukiai sutvarkytose patalpose.

„Šiemet didelį dėmesį skyrėme detalėms, jog pacientams valgyklos erdvėse ne tik būtų patiekiamas kokybiškas, skanus maistas, bet ir pačios erdvės būtų jaukesnės. Džiaugiamės, kad pagaliau mūsų svečiai gali kokybiškai gydytis ir ilsėtis, gyventi tikrai jaukiuose kambariuose bei valgyti atnaujintose patalpose“, – kalbėjo sanatorijos „Versmė“ direktorė Rasa Noreikienė.

Šiuo metu sanatorijos A korpuse atnaujinama ir gydykla, kurioje atvykusieji galės mėgautis naujomis bei lankytojų jau įvertintomis ir pamėgtomis procedūromis. Čia nupirktos naujos sūkurinės vonios, atnaujinama kita infrastruktūra.

Jau kuris laikas sanatorijos „Versmė“ lankytojai džiaugiasi naujais, šiuolaikiškai įrengtais kineziterapijos, fizioterapijos, psichoterapijos kabinetai. Šiose erdvėse dirbančių profesionalų indėlis į pacientų sveikatos gerinimą – akivaizdus ir nepaprastai svarbus, todėl jie taip vertinami atvykstančių klientų.

Be to, „Versmės“ sanatorija turi nuosavą mineralinio vandens gręžinį, iš kurio išgaunamas labai vertingas ir mineralais prisotintas vanduo. Juo lankytojai gali ne tik mėgautis biuvetėje, bet taip pat jis naudojamas ir gydymo tikslams. Todėl atnaujinus gydyklų vonias, jos bus pripildytos mineraliniu vandeniu, o lankytojai galės įsitikinti mineralinio vandens sveikatinančiu poveikiu.

Šios vasaros naujiena – iš esmės atnaujintas B korpuso interjeras. Čia senus ir morališkai pasenusius baldus pakeitė jaukios lovos, foteliai ir kitas patogiam poilsiui skirtas inventorius. Nors B korpusas yra seniausias sanatorijos pastatas, tačiau čia apsilankiusieji to nepajus, nes dabartinis sutvarkyto vidaus interjeras primena jaukų viešbutį ir ragina pasilikti ilgiau.

„Paskutinis kapitalinis remontas šiame korpuse buvo darytas maždaug prieš 15 metų, todėl patys galite įsivaizduoti, kad čia esantys baldai nebeatitiko naujausių standartų, buvo morališkai pasenę. Mes įrengėme kambarius naujai, pritaikėme tinkančius baldus, lovas – pakeitėme interjerą. Dabar kambariai yra jaukūs, klientai vertina jų erdvumą bei galimybę patogiai apsistoti net ir su visa šeima“, – nurodė R. Noreikienė.

Pasak „Versmės“ direktorės, sveikatinimo programas įsigyjantys svečiai ypač pamėgę B korpusą, kadangi šiame pastate tiekiamas savitarnos tipo maitinimas, tad skaniai pavalgyti nereikia ateiti iš kito pastato. Taip pat šiame korpuse įrengta ir dalis procedūrų kabinetų, baseinas, todėl lankytojai gali iš savo kambario patogiai pasiekti poilsio bei gydymo erdves.

„Šiuo metu B korpuso gydykla veikia beveik pilnu tempu. Visi su nekantrumu laukiame naujai sutvarkyto baseino, šalia jo, klientų patogumui, bus praplėstos poilsio zonos. Greta baseino esančiame žiemos sode pradės veikti ir kavinukė, todėl po pirčių čia bus galima pilnai atsipalaiduoti ir pailsėti“, – pasakojo sanatorijos vadovė.

Įvertinta naujovė

„Versmės“ sanatorija visai neseniai už 25 tūkst. eurų įsigijo japonišką sauso hidromasažo lovą, kuri masažuoja kūną nuo pirštų galiukų iki pat viršugalvio. Sanatorijos vadovė R. Noreikienė prisipažino, kad dėl šio pirkinio jautė nerimą, ar tikrai ši procedūra patiks žmonėms, tačiau lankytojai greitai įvertino naujovę ir dabar sauso hidromasažo kabinetas – vienas populiariausių.

„Nors ši lova pas mus veikia tik pora savaičių, tačiau ji tapo labai populiari. Žmonėms patinka procedūra šiuo aparatu, kadangi prieš ją nereikia jokio pasiruošimo, nereikia nusirengti, sušlapti, o vandens srovės itin gerai atpalaiduoja visus raumenis. Be to, tai puiki alternatyva žmonėms, kuriems nepatinka, kai prie jų liečiasi savo srities specialistai. Tai kažkuo panašu į gulėjimą ant vandens lovos, tik ši procedūra apima visą kūną ir jį masažuoja. Japoniška hidromasažo lova turi įvairias masažo programas, kurios pritaikomos pagal pacientų būklę bei norus. Joje tereikia atsigulti ir pradėti mėgautis, kol po visą kūną šoks vandens srovės“, – lankytojų įvertintą pirkinį pristatė sanatorijos direktorė.

Naujos poilsio zonos

Dar kelios naujovės, laukiančios atvykstančių svečių, tai – moderni, jauki kino salė. Šiame korpuse taip pat artimiausiu metu duris atvers kirpykla bei komercinės erdvės.

„Kino salę mes specialiai įrengėme A korpuse, nes į jį žmonės atvyksta reabilitacijai, jų gydymas finansuojamas iš Valstybinės ligonių kasos. Čia dažniausiai apsistoja sunkesni ligoniai, turintys judėjimo sutrikimų. Tačiau reikia nepamiršti, kad sanatorija – tai ne ligoninė, todėl reikia pasirūpinti ir čia atvykstančių žmonių kokybišku poilsiu, kuriam jie mielai skirtų laiko po procedūrų. Jau netrukus sanatorija „Versmė“ bus ne tik puiki vieta pasirūpinti savo sveikata, pailsėti, bet taip pat ir pasimėgauti šiuolaikinėmis pramogomis, gerais filmais. Planuojama, kad šioje jaukioje erdvėje vyks paskaitos, susitikimai ar kiti užsiėmimai“, – išskirtinę naujieną sanatorijos lankytojams pristatė R. Noreikienė.

Šiltuoju metų laiku sanatorijos svečiams kone kasdien siūlomi įvairūs renginiai po atviru dangumi, koncertai, apsupti čiurlenančio fontano, jaukioje komplekso teritorijoje. Čia gyvenantys svečiai kviečiami užsukti į „Versmės“ biuvetę, ne tik paskanauti tikro mineralinio vandens, bet ir dalyvauti čia organizuojamuose kultūriniuose renginiuose.

Draugiškas kolektyvas

Visuose sanatorijos „Versmė“ korpusuose dirba atsakingi, žmonėms padėti trokštantys darbuotojai. Kaip teigė sanatorijos vadovė R. Noreikienė, dažnas klientas sugrįžta, nes čia gauna ne tik aukščiausios kokybės paslaugas, po sunkių ligų vėl atsistoja ant kojų, bet taip pat ir dėl to, jog jais rūpinasi atjautos nestokojantys sanatorijos specialistai.

„Mūsų kolektyvas yra tikra dovana. Tiek ilgamečiai darbuotojai, tiek naujai atėję puikiai įsilieja į bendruomenę, džiugu, jog savo srities profesionalai tikrai negaili savęs ir šimtu procentų atsiduoda darbui. Tai klientai jaučia ir vertina, turbūt todėl daugelis jų sugrįžta pas mus dar kartą“, – gerų žodžių kolektyvui negaili R. Noreikienė.

Birštone įsikūrusi sanatorija „Versmė“ veikia ištisus metus. Čia pailsėti gali tiek karantino išvarginti asmenys, tiek pacientai, kuriems būtina reabilitacija ar svečiai, profilaktiškai besirūpinantys savimi ir savo sveikata.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu

Pritariu portretas
Remonto, atnaujinimo "Versmė" seniai prašėsi. Džiaugiuosi ir tikiuosi "Versmėje" dar bent kartą pabuvoti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių