Antram gyvenimui prikels nebenaudojamus dviračius ir dovanos juos vaikams

Bendrovės „Kautra“ ir dviratininkų klubo „Dviratai-Daistatus“ ketvirtus metus iš eilės organizuojamos akcijos „Nauja dviračio šeima“ tikslas – surinkti tvarkingus, bet kauniečių nebenaudojamus dviračius ir prikelti antram gyvenimui, atrandant jiems naujus šeimininkus. Šia gražia akcija vėl Kaune pasitinkamas pavasaris ir prasidedantis dviračių sezonas.

„Skaičiavome, kad sudėjus iki šiol organizuotų trijų akcijų metu surinktus dviračius, jau perkopėme per 100. Tiek šeimų nudžiuginome su partnerių, ir žinoma, pilietiškų kauniečių pagalba. Smagu, kad žmonės noriai prisideda, ir dauguma jų dovanoja tvarkingus ar tik minimalaus remonto reikalaujančius dviračius. Noriu tikėti, kad ir šiais metais jų surinksime ne mažiau nei praeitais kartais“, – sako projekto organizatorės „Kautros“ bendrovės marketingo vadovas Justinas Vadluga.

Tradiciškai prie akcijos prisideda ir vis gausėjanti miesto dviratininkų bendruomenė. Surinkti dviračiai bus perduoti dviračius taisančioms įmonėms apžiūrai, sutepimui ir smulkiam remontui. Vis tik akcijos organizatoriai kviečia dovanoti techniškai tvarkingus dviračius. Šeimos, kurioms bus dovanojami dviračiai, bus atrenkamos bendradarbiaujant su Kauno socialinių paslaugų centru.

„Labai smagu žinant, kad kažkur Kauno kiemuose padovanotais dviračiais važinėja per šimtą vaikų, kurie gal tokio užsiėmimo neturėtų, jei visi, kas galime, neprisidėtume prie šios iniciatyvos. Tikrai yra daugiavaikių šeimų, kurios norėtų, bet ne visuomet turi galimybių nupirkti dviračius savo vaikams. O juk dviračiui svarbiausia ne tai, ar jis naujas, bet kad būtų techniškai tvarkingas ir vaikams tinkamo dydžio. Net 15 metų senumo dviratis gali lygiai taip pat smagiai važiuoti ir teikti džiaugsmą“, – kalbėjo iniciatyvos partnerių dviratininkų klubo „Dviratai-Daistatus“, atstovas Linas Vainius.

„Kautros“ pranešime pabrėžiama, jog kauniečiai, turintys nenaudojamų dviračių, juos gali pristatyti į dviračių surinkimo punktą Kauno autobusų stoties siuntų terminale. Neturintys sąlygų pristatyti patys, kviečiami kreiptis į siuntų terminalą, – paimti jų dovanojamus dviračius Kauno mieste atvyks kurjeris.

Organizatoriai dviračius planuoja rinkti iki birželio pradžios. Jei karantino ribojimai sušvelnės ar jų visai neliks, planuojama Kauno autobusų stotyje surengti finalinį renginį, kuriame būtų įteikti dviračiai socialiai remtinoms šeimoms. Jei apribojimai viešiems renginiams išliks, dviračiai bus įteikiami šeimoms asmeniškai, – paaiškino bendrovės „Kautra“ atstovas J. Vadluga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šaunuoliai

Šaunuoliai portretas
Smagu girdėti kad vaikai gaus dviračius...Gėris visada laimi!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių