ŽŪM: žmonės pritaria kvietinių miltų ženklinimui pagal rūšis

91,7 proc. respondentų pritaria kvietinių miltų ženklinimui pagal rūšis – tai paaiškėjo Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) vykdytoje apklausoje dėl kvietinių miltų ženklinimo pagal rūšis (ekstra, aukščiausios, pirma ar antra rūšis), kurioje dalyvavo 193 respondentai.

88,6 proc. respondentų nurodė, kad rūšies nurodymas ant pakuotės („ekstra rūšies“, „aukščiausios rūšies“, „pirmos rūšies“, „antros rūšies“) jiems padeda lengviau pasirinkti ir apsispręsti perkant kvietinius miltus.

65,8 proc. respondentų į pateiktą klausimą „Ką, Jūsų nuomone, reiškia ant kvietinių miltų pakuotės pateikiamas ženklinimas „Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai 550B“, atsakė teisingai, t. y., kad toks ženklinimas vartotojams nurodo, jog tai balti, mažo peleningumo ir daug glitimo turintys miltai, tinkantys konditerijos gaminiams – pyragams, kepiniams, sausainiams. Nedidelė dalis respondentų (5,7 proc.) nurodė, kad tokie miltai naudingesni vartotojų sveikatai bei pasižymintys didesne mitybine verte.

47,2 proc. respondentų, pirkdami kvietinius miltus, atkreipia dėmesį ir į miltų tipą, nurodytą ant pakuotės skaičiais ar raidėmis, pavyzdžiui, kvietiniai miltai, 405C.

ŽŪM, atsižvelgdama į vykdytos apklausos rezultatus, vartotojams primena, kad kvietiniai miltai skirstomi į tam tikrus tipus – ant pakuotės jie žymimi skaičiumi ir raide, pavyzdžiui, 405C, 550D ir pan. Renkantis miltus verta atkreipti dėmesį, kad raidė ant miltų pakuotės nurodo glitimo kiekį (kuo raidė arčiau abėcėlės pradžios, tuo miltuose daugiau glitimo), o šalia raidės esantis skaičius - miltų peleningumą, t. y. mineralinių medžiagų kiekį. Peleningumas, priklausomai nuo miltų rūšies, paprastai svyruoja nuo 405 iki 1800 mg.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių