Žalesnės Lietuvos plėtrai paskelbta kvietimų už daugiau nei 745 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Žaliosioms investicijoms Europos Sąjunga nuo 2021 metų iki šiol paskelbė kvietimų už 745 mln. eurų. Finansų ministerijos duomenimis, sutarčių pasirašyta už 516 mln. eurų.

Iš viso iš Lietuvai per 2021–2027 metų laikotarpį skirtų 7,5 mlrd. eurų šiuo metu jau pasirašyta sutarčių už daugiau nei 1,5 mlrd. eurų.

„Beveik 2 milijardai ES investicijų bus skirti žalesnei Lietuvai kurti. Tikslingos žaliosios investicijos padės siekti ilgalaikių klimato kaitos švelninimo tikslų, o perėjimas prie švarios energetikos didins Lietuvos energetinį saugumą bei užtikrins darnų regionų vystymąsi“, – Finansų ministerijos pranešime cituojama finansų viceministrė Vaida Česnulevičiūtė-Markevičienė.

Pasak ministerijos, daugiausia investicijų buvo skirta elektros energijos gamybos skatinimui iš atsinaujinančių energijos išteklių (AEI), pvz., įsirengti saulės, vėjo jėgaines, elektros energijos kaupiklius.

Taip pat daugiabučių namų modernizavimui bei namų ūkiuose naudojamų neefektyvių šildymo katilų keitimui. Šių projektų vertė siekia 317 mln. eurų.

Šiuo metu galima pretenduoti į aktyvius kvietimus viešajam sektoriui. Kvietimų bendra vertė siekia 74 mln. eurų. Investicijos nukreiptos į aplinkos apsaugą bei atliekų perdirbimą ir antrinių žaliavų naudojimą.

Į paskelbtus aktyvius kvietimus regionams pretenduoti gali Tauragės, Telšių, Šiaulių, Kauno ir Vilniaus regionai. Šių kvietimų bendra vertė siekia 35 mln. eurų, pažymi Finansų ministerija

Akcentuojama, kad šiemet dar planuojama paskelbti kvietimų už beveik 593 mln. eurų. Šios investicijos bus skirtos tiek privačiajam, tiek viešajam sektoriui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o tie investuotojai gal iskokios Kubos ar Kolumbijos kurie kanapes auginti noretu DDDD miskus plikis iskirto tai matai del ko ! durniu laivas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių