Ž. Mauricas: pasaulio ekonomikos lauks nežinomybė, jei D. Trumpas taps JAV prezidentu

  • Teksto dydis:

Banko „Luminor“ vyriausiasis ekonomistas Žygimantas Mauricas sako, kad Donaldo Trumpo tapimas JAV prezidentu galėtų įnešti neapibrėžtumo į pasaulio ir Europos ekonomikas.

„Trumpas visų pirma yra didžiulis neapibrėžtumas. Galima sakyti, kad jis yra nuspėjamas nenuspėjamumas. Vien tai jau daugelį neramina. Ypatingai tai nėra gerai už Amerikos ribų esančioms šalims“, – pirmadienį „Žinių radijui“ kalbėjo Ž. Mauricas.

„Luminor“ vyriausiojo ekonomisto teigimu, D. Trumpo išrinkimas gali neigiamai paveikti ir taip stagnacijos rizikoje atsidūrusią Europos ekonomiką, kurios importui respublikonų kandidatas į prezidentus žada įvesti papildomus muitus.

„Vienareikšmiškai už Amerikos ribų esančioms šalims Trumpas yra rizikingesnis, ypač turint omenyje, kad jis žada įvesti 10 proc. muitą, tame tarpe ir importui iš Europos Sąjungos“, – teigė jis.

ELTA primena, kad rinkimai į JAV prezidento postą vyks šių metų lapkričio 5 dieną. Liepos 21 dieną JAV prezidentas Joe Bidenas paskelbė nesieksiantis antrosios kadencijos ir nedalyvausiantis šių metų rinkimuose. Iš rinkimų pasitraukęs JAV prezidentas parėmė viceprezidentės K. Harris kandidatūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių