Vyriausybė – už leidimą lauke plačiau prekiauti alkoholiu

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį posėdyje iš esmės pritarė Seimo nario siūlymui leisti prekiauti alkoholiniais gėrimais lauke 80 metrų, arba dukart didesniu atstumu nuo stacionarios kavinės nei dabar, tačiau projektą siūloma tobulinti.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos teigimu, tai palengvintų verslo sąlygas, tačiau pabrėžia, kad Alkoholio kontrolės įstatymas nereglamentuoja, kaip skaičiuojamas 40 metrų atstumas, todėl būtinas aiškus ir nedviprasmiškas teisinis reguliavimas.

„Atsižvelgiant į tai, siūloma papildyti nuostata, kad atstumas nuo stacionariosios viešojo maitinimo vietos įrengtose aptarnavimo vietose (zonose) skaičiuojamas Vyriausybės įgaliotos institucijos nustatyta tvarka“, – teigia ministerija.

Seimo narys taip pat siūlė, jog rugsėjo 1 dienai sutapus su laisvadieniu, alkoholio prekyba būtų draudžiama artimiausią darbo dieną.

Ministerija pažymi, kad rugsėjo 1 dienai sutampant su poilsio diena, neįmanoma visuotinai uždrausti prekybos alkoholiu, nes ugdymo įstaigos pirmąją mokslo metų dieną gali švęsti skirtingu metu.

Pataisas inicijavęs parlamentaras Andrius Bagdonas teigia, jog dabartinis reguliavimas sukelia nepatogumų kavinių ir restoranų lankytojams šiltuoju metų laikotarpiu, ypač kurortuose. Be to, kartais prekyba alkoholiu draudžiama ne mokslo metų pradžios šventės dieną, o kalendorinę rugsėjo 1 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Glusai !

Pervaziuoji

Pervaziuoji portretas
LR siena - ir alkoholis laisvai visa para! Net degalinese! Ar ten daugiau girtuokliu!? Ne! O gal ten daugiau surogato,kontrabandos,narkotiku? Tai kad maziau! Va jums ir "demokratija",kur eiliniam "demokratui" - net cyptelt viesai negalima!

J

J portretas
Reikia atšaukti vjsus draudimus susijusius su alkoholiu ir nelysti į žmonių gyvenimus.Kas norės nusigerti tas nusigers
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių