Vyriausybė pritaria darbuotojų savišvietai skirti penkias dienas per metus

  • Teksto dydis:

Vyriausybė sutinka su Darbo kodekso pakeitimais, kuriais darbdaviai įpareigojami suteikti iki penkių darbo dienų neapmokamų atostogų per metus darbuotojų savišvietai.

Tokiam Seimo narių pasiūlymui Vyriausybė pritarė trečiadienį. Jam gegužę pritarė ir Darbo santykių komisijos prie Trišalės tarybos socialiniai partneriai.

Taip pat pritarta pasiūlymui suteikti vieną papildomą poilsio dieną darbuotojams, turintiems vyresnius nei 75 metų slaugomus, sunkiai sergančius ar nedarbingus tėvus. Darbo kodekso pataisos suteikia daugiau galimybių derinti šeimos ir darbo įsipareigojimus – darbuotojui pateikus prašymą, darbdavys turės suteikti jam galimybę dirbti ne visą darbo laiką, nuotoliniu būdu ar pasirinktu režimu.

Be to, dėl papildomų garantijų darbuotojams jie turi susitarti kolektyvinėse sutartyse.

Seimo nariai siūlė atsisakyti su kelionėmis ar važiavimu susijusių padidėjusių išlaidų kompensavimo darbuotojams ir keleivinių autobusų vairuotojams.

Vyriausybė šiems pakeitimams nepritarė, nes siekiant, kad darbuotojams už darbą būtų mokamas darbo užmokestis, o ne kompensacijos, nuo kurių nemokamos „Sodros“ įmokos, šiemet birželį buvo priimtos Darbo kodekso pataisos, kuriomis kompensacijos panaikinamos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

O verslininkai

O verslininkai portretas
dziaugiasi,kad 5 dienas vergai dirbs uz dyka.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių