Vyriausybė skyrė 557 mln. eurų elektros ir dujų kompensacijoms

  • Teksto dydis:

Vyriausybė iš valstybės vardu pasiskolintų lėšų trečiadienį nutarė skirti Finansų ministerijai iki 556,8 mln. eurų elektros ir gamtinių dujų kompensacijoms.

Iki 174 mln. eurų skirta kompensacijoms už elektrą įmonėms – joms subsidija mokama nuo sausio iki kovo pabaigos, o dar iki 382,8 mln. eurų – kompensacijoms už elektrą ir dujas buitiniams vartotojams nuo sausio iki birželio pabaigos.

Pagal Vyriausybės patvirtintą tvarką pirmąjį pusmetį už elektrą gyventojams valstybė padengia iki 28,5 cento už kWh, o riba, žemiau kurios nebus kompensuojama, siekia 28 centus. Tuo metu kompensacija už dujas siekia 99 centus už kubinį metrą.

Energetikos ministerija skelbė, kad kompensacijoms pirmąjį pusmetį, priklausomai nuo suvartojimo, gali reikėti apie 530 mln. eurų: už elektrą – virš 330 mln. eurų, už dujas – beveik 198 mln. eurų.

2023 metų biudžete visiems metams gyventojams už dujas ir elektrą skirta 812 mln. eurų kompensacijų. Tačiau finansų ministrė Gintarė Skaistė yra sakiusi, kad realiai jų reikės mažiau – apie 714 mln. eurų. Dar virš 220 mln. eurų numatyta kompensacijoms už elektrą verslui. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Q

Q portretas
pas mus toks savotiškas pinigu plovimo mehanizmas , duoda-atima

Lietuvis

Lietuvis  portretas
Tik labai įdomu kas jas gaus ,kas kontroliuos skirtus pinigus ,kam , kiek bus kompensuojama.Manau sąmoningai sugalvotas tas labai didelis elektros ir kainų šuolis, kad galėtų valdantieji pinigus pasiimti iki kadencijos pabaigos.Kitose šalyse viskas tvarkoje ,jie susitvarkė ir nėra problemų,kainos mažesnės kaip Lietuvoje.

:)))

:))) portretas
o kodel lenkijoj elektros kaina apie 24 euro centus uz kwh ir nera jokiu kompensaciju???? musu valdziadurniai nusikalteliai ar durniai?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių