VPT laikinoji vadovė: nedidinant atlyginimų neįmanoma pritraukti specialistų

Dabartiniams valdantiesiems neplanuojant 2021 metais didinti Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) finansavimo, tarnybos laikinoji vadovė sako, jog dėl mažų atlyginimų ir kitąmet negalės pritraukti gerų specialistų bei išlaikyti dabartinių.

Tarnybai reikia kvalifikuotų žmonių, nes ji prižiūrės DNR plano įgyvendinimą. Pasak Jovitos Petkuvienės, 2021 metais darbo užmokesčiui trūksta 106 tūkst. eurų.

„Tas sumažinimas 2021 metams, lyginant su 2020 metais, nėra labai didelis, bet jeigu mažinamas biudžetas darbo užmokesčiui, tai tikėtina, kad prisitraukti naujų žmonių bus labai sudėtinga. Dirbame ne pilnu pajėgumu, vis dar ieškome žmonių, turime personalo deficitą. Ir jeigu siekis būtų kitais metais prisitraukti žmonių ir motyvuoti turimus, tokių galimybių nebus“, – trečiadienį Seimo Ekonomikos komitetui svarstant 2021 metų valstybės biudžetą sakė J. Petkuvienė.

Anot VPT vadovės, DNR plano įgyvendinimas pareikalaus pakankamai didelių VPT personalo išteklių. 

„DNR planas yra vienas iš atvejų, kuris parodo, kad valstybėje neapgalvojama, kaip bus finansuojamos kontroliuojančios institucijos tada, kai numatomas pakankamai svarbus papildomų injekcijų įėjimas į rinką“, – aiškino J. Petkuvienė. 

Pasak jos, nuolatinio tarnybos vadovo paskyrimas taip pat reikalauja didesnio darbo užmokesčio fondo. Pernai iš VPT direktorės pareigų pasitraukus Dianai Vilytei, J. Petkuvienės teigimu, ji tarnyboje liko „viena vietoje vadovo ir dviejų pavaduotojų už pavaduotojo algą“.  

Konservatorius Jurgis Razma piktinosi sumažintu 2021-ųjų VPT biudžetu.

„Labai stebiuosi, kad sugalvota sumažinti tokiai svarbiai struktūrai finansavimą. Žinom, kiek šešėlyje dingsta pirkimų pinigų, kiek uždidintos kartais kainos dėl neskaidrumų, tai tarnybai reiktų daugiau duoti, kad padidintų tikrinimų apimtis“, – kalbėjo parlamentaras.

Biudžeto ir finansų komitetas bei Vyriausybė spręs, ar didinti VPT išlaidas darbo užmokesčiui.

2021 metų biudžeto projekte VPT numatyta skirti 2,801 mln. eurų, iš jų darbo užmokesčiui – 2,278 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mentovka valdo

Mentovka valdo portretas
Užtat mentų poilsiavietei Trakuose skyrė 25 lemonus tai yra dešimt metinių viešųjų pirkimų tarnybos biudžetų...Ilgai dar jausime Skvernos šūūdąą.

Alis...

Alis... portretas
per pandemiją visos valstybės stengiasi padidinti pinigų masę... tik ne Lietuva...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių