VMVT: Kėdainiuose nugaišusiai gulbei patvirtintas paukščių gripas

  • Teksto dydis:

Kėdainiuose rastai nugaišusiai gulbei nebylei buvo patvirtintas paukščių gripo virusas, pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Pasak tarnybos, apie kritusią gulbę veterinarijos specialistams pranešė Kėdainių gyventoja, kuri apdraskytą paukščio gaišeną pastebėjo vaikščiodama šalia Kėdainių senamiesčio pėsčiųjų tilto.

Nurodoma, kad VMVT ėmėsi būtinų apsaugos priemonių, kad virusas toliau neplistų, nes paukščių gripas – itin užkrečiama ūminė virusinė laukinių ir naminių paukščių liga. Šio viruso pagrindiniai nešiotojai ir platintojai yra migruojantys laukiniai vandens paukščiai.

„Šiuo metu teritorija, kurioje buvo rasta sirgusi gulbė, pažymėta specialiais ženklais. Gavus pranešimų apie aplinkinėse vietovėse nugaišusius paukščius, nedelsiant bus atrenkami mėginiai ir siunčiami paukščių gripo tyrimams į Nacionalinį maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutą“, – teigia tarnyba.

VMVT specialistai ragina gyventojus pastebėjus laukinių vandens paukščių gaišenas apie tai kuo skubiau pranešti VMVT.

Tai nebe pirmas paukščių gripo viruso atvejis, šiais metais nustatytas Lietuvos laukinėje faunoje, paukščių gripu buvo užsikrėtusios ir Klaipėdoje bei Raseiniuose rastos nugaišusios gulbės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Brutus

Brutus portretas
Padekite badaujantiems pauksciams ir gyvunams. Nuneskite bent siek tiek maisto, kad jie isgyventu sita sunku laikotarpi. Nera nieko slyksciau, kai zmogenai fotografuojasi prie badaujanciu pauksciu ir pasitenkine nueina toliau. Tai emociniai lavonai ir bejausmiai combiai. Siandien Kaune porele pasidare nuotrauku is drono ir nurepliojo nieko nepalike pauksciukams. Kas tai per individai? Pasislykstejimo verti niekseliai.

Kovidėdų Skiepelis

Kovidėdų Skiepelis portretas
Tai nepadėjo Sputnikas gulbei?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių