VMI vadovė: privatus vartojimas įmonės lėšomis Lietuvoje vis dar gajus

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininkė Edita Janušienė teigia, kad Lietuvoje vis dar gausu atvejų, kai privatus vartojimas yra atliekamas įmonės lėšomis.

Antradienį Prezidentūroje vyko diskusija, skirta aptarti mokesčių sistemos teisingumą ir aiškumą.

„Privatus vartojimas įmonės lėšomis vis dar Lietuvoje gajus ir tą galiu iliustruoti skaičiais: 2019 metais mūsų verslas įsigijo beveik 3 tūkst. prabangių automobilių, motociklų ir kitokių dalykų, kalbant apie transporto priemones, ir tai 33 proc. daugiau nei 2015 metais“, – žurnalistams po diskusijos sakė VMI vadovė E. Janušienė.

Tuo metu nekilnojamojo turto objektų praėjusiais metais įmonės įsigijo 4,5 karto daugiau nei 2015 metais.

„Tai galimai yra naudojama privatiems poreikiams. (...) Ir tai yra 540 įmonių, kurios įsigijo beveik tūkstantį tokių objektų“, – sakė E. Janušienė.

Ji taip pat išskyrė vadinamąjį pramoginį vartojimą, kai už įmonės lėšas vykstama į užsienį ilsėtis ir pramogauti, bei smulkųjį vartojimą.

E. Janušienės teigimu, svarbu, kad mokestinė sistema būtų kuo paprastesnė ir kad būtų taikoma reali atsakomybė už piktnaudžiavimo atvejus.

„Noriu pažymėti, kad privačių poreikių dengimas įmonės lėšomis nėra trūkumas ar klaida. Tai piktnaudžiavimas. Todėl VMI bus griežta ir teisinga. Nuo šiol taikysime patikrinimus ir skaičiuosime baudas“, – sakė E. Janušienė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tuo pačiu mostu

tuo pačiu mostu portretas
būtų galima tikrinti ir UAB-ų vadukų apsipirkinėjimus tiesiog prekybcentriuose, kiek žinau, jie gali ir asmeninius pirkinius, tai yra, net maisto, higienos prekes nurašyti kaip UAB sąnaudas, įskaitant alkoholį, tereikia kasos kvitus susirinkti ir sąsk.faktūras išsirašyti, be to, uabiukai gali iš savo lėšų išleisi į mokslus jaunus žmones, tėra reikalavimas 3 metus po studijų baigimo atidirbti tame uabiuke - taip "išmokslinami" savi apsinarkašinę ir debilavoti vaikučiai, įskaitant visus nesantuokinius ir pašalpinius biezdarius, todėl klausimas: KOKS IDIOTAS GALI DIRBTI UAB-e, kur visi įmanomi pinigai pereina vadukui, jo atžaloms, sugėrovams, sugulovams ir butelio ar švirkšto bei dūmelio draugeliams bei švogeriukams?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių