VMI sulaukė daugiau nei 7 tūkst. paraiškų turgavietės mokesčio kompensacijai gauti

Likus dviem savaitėms, kai galima pateikti paraišką dėl turgavietės mokesčio kompensacijos, Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) jau sulaukė daugiau nei 7 tūkst. tokių paraiškų.

„Šiuo metu per „Mano VMI“ teigiami atsakymai dėl paramos skyrimo jau išsiųsti beveik 4,9 tūkst. asmenų, bendra paskirtų kompensacijų suma siekia beveik 1,5 mln. eurų. Daugiau nei 1,5 tūkst. smulkiųjų verslininkų pateikė paraišką kompensacijai, nors neatitinka nustatytų kriterijų“, – pranešė VMI.

Inspekcija nurodo, kad turgaviečių prekiautojai, kurie prekiauja ne maisto produktais ir atitinka Vyriausybės nustatytus kriterijus, supaprastintos formos paraišką dar gali pateikti iki rugsėjo 16 dieną per „Mano VMI“. Smulkieji verslininkai gali gauti 300 eurų dydžio kompensaciją, nepriklausomai nuo to, kokią 2020 metų sumą už turgavietės vietos nuomą sumokėjo ar yra įsipareigoję sumokėti.

„Turgavietės prekiautojui, kuris atitinka nustatytus kriterijus, tereikia prisijungti prie Mano VMI ir pateikti supaprastintos formos paraišką. Paraiškos pildyti nereikia, kadangi ši  užpildyta VMI turimais duomenimis, todėl ją reikia tik atidžiai perskaityti ir paspausti patvirtinimo mygtuką. Pateikęs paraišką turgaus prekiautojas asmenine žinute per Mano VMI informuojamas apie tai, ar jo paraiška yra tenkinama, ar ne, ir jeigu ne, tai kodėl“, – sako VMI Mokestinių prievolių departamento atstovė Danutė Laurinavičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių